160. Taková hodnota svítí v kolonce obdržených branek za uplynulou sezonu u nováčka z Ústí nad Labem. Další tým ze severu má za sebou úvodní rozkoukávání v nejvyšší futsalové soutěži. Tentokrát pěkně na nečisto bez sestupu. Příští ročník to ale již bude jiná písnička.

Zkušený lodivod a legenda českého futsalu Martin Dlouhý má před sebou velké množství práce. Nutno však podotknout, že určitě ne beznadějné. „Paradoxně nám asi pomohla koronavirová situace, protože byly zakázané fotbalové soutěže a kluci, kteří kombinují futsal s fotbalem, chodili stále na tréninky a mohli se soustředit na futsal,“ uvedl šestačtyřicetiletý hrající trenér.

Rapid nastupoval v říjnu do koronavirové pauzy po čtyřech duelech se skóre 11:41. Po první lednové prohře s Plzní se ale situace obrátila. Nejprve vybojovali na ústecké půdě futsalisté Svarogu, kteří byli v té době na čele soutěže, pouze jednobrankovou výhru. A potom to přišlo. Bláznivé utkání s Démony. Ještě půl minuty před závěrečnou sirénou vedla Česká Lípa 8:7. Hádáte správně. Nakonec se radoval domácí Rapid, který díky dvěma brankám Petra Výborného otočil zápas na svou stranu.

Právě Výborný byl s Tomášem Jelínkem příjemným překvapením uplynulé sezony. Nebezpečné duo dohromady nastřádalo téměř 60 kanadských bodů. Není divu, že právě Jelínek byl vyhlášen nejlepším nováčkem 1. FUTSAL ligy za rok 2020. Vězte, že jeho kolega byl hned v závěsu na třetí příčce. „S Petrem je to příjemné. Známe se už delší dobu. Hráli jsme spolu i velký fotbal, a tak o sobě na hřišti víme. Je to radost s ním hrát,“ těšil se v průběhu sezony z dobré spolupráce třiadvacetiletý Jelínek.

Jelínek má mimo jiné za sebou také několik zkušeností s reprezentací v malé kopané. „Snažíme se adaptovat na nejvyšší futsalovou soutěž, abychom si zvykli. Také se chceme připravit na další sezonu, abychom nemuseli hrát do posledního kola o udržení a snažili se zachránit,“ uvedl mládežnický futsalový reprezentant.

A s jakou koncepcí vstoupí Rapid do dalších měsíců? Půjde zejména cestou odchovanců. Právě mladí futsalisté mohou pomoct posunout futsal zase o úroveň výše. „Pro náš futsal je důležité si vychovat z mládeže hráče, kteří pak budou dostávat šanci v lize. Tady v Ústí ta cesta je. My nemáme ambice vyhrát ligu – zatím – ale chceme dávat šanci mladým hráčům. Když budou pár let pravidelně nastupovat, vychováme si je a budou vyhraní. Myslím si, že tohle by měla být i cesta pro národní mužstvo. Líbí se mi, jak je to tu nastavené. Když to tak bude fungovat, mladí hráči tu budou dostávat prostor pořád,“ ujistil v průběhu uplynulého ročníku ústecký trenér Martin Dlouhý.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.