Jestli bychom v uplynulé sezoně hledali tým, který zůstal za očekáváním, tak to určitě byli českolipští Démoni. Celek zkušeného lodivoda Karla Kruliše se nedokázal po celý ročník dostat do adekvátní formy, a nakonec z toho bylo až poslední dvanácté místo v tabulce 1. FUTSAL ligy. Přitom to tak vůbec být nemuselo. Důvodů by se dalo najít hned několik.

Kádr Démonů má již delší dobu stejnou kostru. Jména jako Ondřej Havrda, Tomáš Fichtner, Miroslav Rott, Tomáš Abrham nebo Petr Zapletal prostě mají zvuk. V českolipské organizaci se ale stala jistá chyba, kterou vedení nedokázalo po celý ročník rozlousknout. Zejména tedy po koronavirové pauze, kdy Severočeši dokázali vybojovat pouze jediný bod. V kolonce porážek pak svítilo vysoce žalostné číslo.

Rozjezd přitom nevypadal vůbec zle. V prvních pěti kolech přišel pouze nepříjemný debakl s pozdějším šampionem z Plzně a pravděpodobně očekávaná porážka v Teplicích. Česká Lípa jinak v domácím prostředí porazila brněnský Helas, remizovala s progresivním Libercem a zvítězila nad nováčkem z Ústí nad Labem. Jak je však dobře známo, následně přišla čtvrtroční pauza a obrat o 180 stupňů.

Mezi hlavní tahouny můžeme bez debat počítat Tomáše Fichtnera a Ondřeje Havrdu. Dva velezkušené futsalisty. Oba se již poněkolikáté dostali nad desetibrankovou hranici po základní části. V případě Fichtnera to bylo dokonce čtrnáct branek. Zachvělo se tak jeho osobní maximum ze sezony 2017/2018, kdy nastřádal přesných zásahů dokonce sedmnáct.

Veliké potíže měla Česká Lípa s dohráváním zápasů. Hned ve čtyřech případech Démoni deset minut před koncem zápasu vedli. Utkání do vítězného konce ale dovést nedokázali. Naopak. Soupeř dokázal hned třikrát za podobného stavu zápas otočit. I tyhle body chyběly týmu ze severu Čech k lepšímu tabulkovému postavení.

Ale jak se nechal slyšet trenér Karel Kruliš. Démoni měli velkou výhodu, že tato sezona nebyla sestupová. Uplynulý ročník tak může sloužit jako zdvižený prst, který českolipským hráčům připomene, že se podobná věc již nesmí opakovat. Následky by mohly být mnohem fatálnější.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.