Výborný vstup do utkání korunovali domácí brankou hned po minutě hry. Pavel Drozd si zpracoval míč dále od nohy, toho však perfektně využil Yuri, který propálil těžko chytatelnou střelou brankáře Vahalu. Na druhé straně neproměnil kontr Rešetár a radovat se o chvíli později mohli opět futsalisté z Chrudimi. Na konci osmé minuty se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval slovenský reprezentant Martin Doša a dorazil nástřel Yuriho za Vahalu – 2:0.

Hostům se podařilo snížit v závěru první půle. Po rohovém kopu našel Holý na zadní tyči Lukáše Rešetára, který se nemýlil a doklepl míč do sítě. To ovšem nebylo všechno. Po přestávce se znovu přihlásili o slovo Západočeši. Po jedenácti vteřinách druhého poločasu se prosadil pohledným obstřelem Tomáš Buchta – 2:2.

Závěr zápasu nabídl velké drama. Pět minut před koncem se prosadil parádním volejem opět Tomáš Buchta, který využil přesně rozehraný Kozárův roh. Chrudim se poté snažila o vyrovnání i v power play, několik zákroků si ale připsal Vahala a největší pokus Doši zastavilo břevno.

Sestřih branek

 

Martin Doša (hráč, FK Chrudim): „Nemáme štěstí, neproměňujeme šance. Musíme na zápas rychle zapomenout. Paradoxně to byl lepší zápas než ten první. Máme to složitější v tom, že musíme vyhrát všechny tři zbylé zápasy.“

Tomáš Buchta (hráč, SK Interobal Plzeň): „Rozhodující byly oba góly. Říkali jsme si v kabině, že i doma jsme prohrávali o dvě branky. Podařilo se nám na začátku druhého poločasu vyrovnat na 2:2. Chrudim po našem druhém gólu trochu znervóznila a myslím si, že soupeři v závěru došly síly.“

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „Musíme zlepšit počínání ve druhém poločase. Začali jsme dobře a hráli jsme lépe než v prvním zápase. Po deseti vteřinách druhého poločasu ale uděláme těžko pochopitelnou chybu, po které Plzeň mohla skórovat. Měli jsme hodně šancí, ale i soupeř nehrál špatně. Musíme pokračovat v tvrdé práci i nadále, a pokusit se neopakovat stejné chyby.“

Marek Kopecký (trenér, SK Interobal Plzeň): „Chrudim hrála od začátku skvěle. Měli jsme dlouho problém se vyrovnat s jejich tempem. Srovnali jsme se s tím až pět minut před přestávkou. Pomohl nám gól na začátku prvního poločasu. Kluci to pak už ubojovali. Nesmíme si připouštět, že nám chybí vyhrát pouze jeden zápas. Musíme makat dál.“

Statistika

Fotogalerie

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?