I přesto, že jeho tým po dlouhou dobu prohrával, Marek Kopecký věřil, že zápas jeho hráči zvládnou. „Nečekali jsme nic jednoduchého. Chci klukům poděkovat, protože jsme si od začátku zápasu za výhrou šli, i když to průběh šel proti nám – červená karta, neproměněná penalta, ale cítil jsem sílu z našeho týmu, i když jsme prohrávali, tak jsem věřil, že to otočíme, na klucích jsem viděl, že to zvládnou,“ prozradil po závěrečném hvizdu.

Kopecký odmítl, že taktika stála hlavně na obraně. „Dobře jsme se připravili, hráli jsme hodně aktivně, nedávali jsme jim moc prostoru a myslím si, že první bod zůstal zaslouženě doma. Od poloviny hřiště jsme na soupeře vystupovali a postupem času jsme za nimi šli i výš, nebylo to vyloženě od půlky. Naše taktika byla si na ně počkat a připravíme si nějaké pressové situace – jakmile se hráč otočí zády s balonem, tak do něj půjdeme tak, abychom nebyli pasivní, myslím, že jsme to zvládli po všech stránkách.“

Bývalý český reprezentant také promluvil o ztrátě jedné ze svých opor kvůli trestu za červenou kartu. „Gabo Rick je kvalitní hráč, reprezentant, je to pro nás komplikace, ohromný bojovník a srdcař. Bude nám chybět.“

V další odpovědi kouč Interobalu souhlasil s tím, že ve vyrovnané sérii bude hrát roli fyzická připravenost. „Fyzička bude určitě rozhodovat, my jsme kvalitně potrénovali, o Chrudimi se ví, že je na tom vždy fyzicky dobře. Ale je to finále, v něm se hraje na morál. My jsme hráli na dvě čtyřky a kluci jako mladý Buchtič (Tomáš Buchta – pozn.) do toho naskočili a zvládli to.

Kopecký také prozradil, že vítězný gól padl po nenacvičené akci. „Podobná branka, jako byla ta vítězná, už padla proti Slavii, Jumbo nahrával Vnoučkovi a z voleje pak to šlo do branky. Máme nacvičené nějaké útočné kombinace, ale pak už se jde do improvizace, v tom je Tomáš Vnuk nečitelný a má tuhle improvizaci skvělou.

Kouč Chrudimi Felipe Conde určitě čekal od svého týmu víc.  „Měli jsme v utkání řadu příznivých situací, ale ty jsme správně nevyužili. Nebyl to pro nás dobrý zápas a Plzeň zaslouženě vyhrála, protože si za tím šli víc. Musíme něco do dalšího zápasu změnit, a to hlavně v nastavení v našich hlavách.

Brazilský kouč poznamenal, že také do semifinále nenaskočila Chrudim ideálně, i když první duel vyhrála. „Myslím, že v druhém finále odehrajme mnohem lepší zápas, protože to samé se nám stalo s Teplicemi, sérii jsme nezačali moc dobře a potom jsme se zlepšili.

Hlavní nedostatky viděl Conde u svého týmu. „Nemyslím si, že hlavním problémem bylo to, že na nás byla Plzeň dobře připravená, nám se prostě zápas nepovedl, hlavně naše druhá čtyřka nezahrála dobře, nešly nám standardní situace a naše útoky byly velmi pomalé, to všechno musíme v druhém zápase zlepšit.“

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?