První velkou šanci zápasu měl po zajímavě rozehrané standardce chrudimský David Drozd, ale v rozhodující moment netrefil míč přesně. Zato Teplice se mohly radovat. V 9. minutě prostrčil míč za obranu soupeře Alemao a Baran ho dloubnul za gólmana Rennana - 1:0. O pět minut později bylo srovnáno. Koudelka rozehrál aut na Évertona a ten obstřelil dvoučlennou hradbu před sebou - 1:1. Do přestávky se už ale skóre nijak nezměnilo.

Do druhé půle vstoupila lépe Chrudim. Po přihrávce Évertona se prosadil skluzující Pavel Drozd a otočil skóre zápasu - 1:2. Ve 29. minutě bylo se Svarogem ještě hůř. Rennan vyslal dlouhý pas od vlastní branky a přes oba Drozdy se balon dostal ke Koudelkovi, který ho za pomocí Deca poslal do sítě - 1:3. Domácí ožili devět minut před koncem druhé půle: Adriano si navedl míč do středu a křížnou střelou za tyč snížil na 2:3.

Ve 34. minutě přišel slavnostní moment. Po chybě Tata utekl Slováček a přesnou ranou nejenže vstřelil čtvrtý gól Chrudimi, ale také touto trefou vstoupil do střeleckého Klubu 250! Svarog přispěchal s dalším kontaktním gólem při power play. Krásným "angličanem" snížil na 3:4 Joao Salla. Na druhé straně vzápětí Éverton trefil spojnici teplické brány. Severočeši dál dobývali hostující branku, ale přišel rychlý brejk, který rozhodl o postupu Chrudimi do finále. Évertonovu střelu ještě Joao Salla v dresu gólmana vyrazil, ale s dorážkou si poradil Max - 3:5. Východočeši vyhráli sérii 3:1 na zápasy a ve finále budou usilovat o svůj patnáctý titul.

Tomáš Künzl (asistent trenéra Svarog FC): "Poslední zápas rozhodly velké individuální chyby, kdy jsme se v určitých situacích špatně rozhodli nebo zareagovali, opět. Chrudim ukázala svojí sílu hlavně v zakončení a dohrání všech situacích. Kluci ale bojovali až do konce utkání. Byl to vyrovnaný souboj. Všechna semifinálová utkání mohla dopadnou všelijak, byla to skvělá futsalová podívaná. My si z toho musíme vzít tu zkušenost a ponaučit se, abychom mohli do další sezóny vstoupit zase o něco silnější. Přeju všem hráčům a lidem okolo klubu hodně zdraví a pohody."

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Byl to další vyrovnaný zápas na vysoké úrovni. My jsme předvedli nejlepší výkon v celé sérii. I když jsme se trochu zatáhli, stále jsme dokázali udržet kontrolu a soustředění nad celou semifinálovou sérii. Celkem čtyřikrát jsme si zahráli proti skvělému týmu Teplic a v řádné hrací době ani jednou neprohráli, to dokazuje, jak moc soustředění jsme byli. Chci poblahopřát soupeři za pěkný rok, který mají za sebou. Myslím si, že to je tým, který v rámci ligy nejvíce vyrostl. Jsem hrdý na to, co kluci doposud předvedli, ale chceme ještě víc. Teď budeme tvrdě pracovat, abychom splnili náš hlavní cíl – získali mistrovský titul.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.