První poločas se povedl lépe Interobalu. V 6. minutě našel svou přihrávkou Rešetár Buchtu, který střelou z první otevřel skóre. Míč se odrazil od břevna těsně za čáru. Na dalších dvou gólech měli podíl brankáři. Nejprve Karpiak dlouhým výhozem našel Ševčíka, ten zasekl a následnou střelou překonal Vahalu - 1:1. V 11. minutě pak vykopl Vahala dlouhý míč a našel hlavu skórujícího Zdráhala, jenž využil nedorozumění brankáře Karpiaka s Ostrákem - 2:1.

První zajímavý moment druhé půle byl nešťastný pro slávistického gólmana. Deset minut před koncem totiž Zdráhal roztrhnul loktem hlavu a zakrvácený Karpiak musel střídat. Ve 35. minutě se Interobal přiblížil postupu. Vnuk se dostal za obránce a tváří v tvář Vondráčkovi zvýšil na 3:1. Od té doby zkusila Slavia hru bez brankáře, jenže k vyrovnání nevedla. Naopak Vnuk do prázdné brány přidal svůj druhý gól v zápase a pak ještě vybojoval poslední trefu zápasu pro Rešetára - 5:1. Západočeši si tak zahrají své historicky první ligové finále. 

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Vždycky je nejtěžší udělat ten poslední krok, ale kluci k tomu výborně přistoupili. Co jsme si řekli po taktické stránce, tak to do puntíku plnili. Troufnu si říct, že jsme až na pár výjimek Slavii k ničemu nepustili. Zejména potom ve druhém poločase a šli jsme si za tím postupem do historického finále pro Plzeň."

David Frič (trenér Slavie): "Naše výkony měly stoupající tendenci. Jsem celkově spokojený s tím, jak hráče pracují. Zaznamenali jsme velký progres. Všechny tři zápasy s Plzní byly vyrovnané, ačkoliv to skončilo 3:0. Rozhodně se nemáme za co stydět."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Klíčovým faktorem této série byla zkušenost a naše naivita v některých věcech a mladistvost a hlavně plzeňská kvalita v zakončení. V našem týmu je ale vůle a síla, je to kvalitní kolektiv. Za tuto sezonu jsem šťastný, program zápasů byl našlapaný, v základní části i v play off a my se nemáme za co stydět, nechali jsme na hřišti maximum. Jsem hrdý na to, jak jsme za tento klub bojovali, takhle by to mělo vypadat."

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.