Dvě těsné výhry, ale rozhodně ještě není hotovo. „To by byla největší chyba si myslet, že to máme v kapse,“ říká před utkáním zkušený reprezentant Tomáš Koudelka. Chrudimští futsalisté by neradi absolvovali další tříhodinovou cestu do Chomutova. Rádi by celou sérii ukončili v úterý na domácí ploše. Spolehnout se mohou i na skvěle chytajícího Rennana, který mužstvo několikrát podržel důležitými zákroky. Velký podíl na aktuálním stavu semifinále mají bratři Drozdové, kteří vstřelili tři ze čtyř branek několikanásobného mistra. K dispozici nebude z disciplinárních důvodů Martin Doša.

Teplice mohou být smutní z průběhu semifinále. Ve druhém zápase byli zřejmě o něco aktivnějším celkem, přesto budou muset odvracet nepříznivý stav série 0:2 na zápasy. Další nepříjemností bude pro trenéra Eloye Alonsa skládání základních čtveřic. Z disciplinárních důvodů budou chybět Claudinho a Adriano, který zatím vstřelil jediné dvě branky Svarogu v sérii. Postrádat bude španělský lodivod také zraněného Gutiho. Rozhodně se ale nedá očekávat, že by celek plný šikovných cizinců něco vzdával.

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „V sérii máme teď velkou výhodu, ale přijdeme o ni, pokud teď doma nerozhodneme. Musíme zůstat soustředění a věnovat se jen naší hře. Bude to další vyrovnaný zápas, na který musíme být maximálně připraveni. Bude mít zřejmě několik odlišností od prvních dvou utkání, my musíme být chytří a dobře číst dění samotného duelu.“

Eloy Alonso (trenér, Svarog FC): „Zítra máme novou příležitost! Víme, že to bude nesmírně komplikovaný zápas. Máme tři potvrzené ztráty velmi důležitých hráčů a možná ještě nějaké další. Každopádně tento tým se nikdy nevzdá a bude pokračovat v boji až do konce. Odehráli jsme skvělá semifinále, přístup hráčů je skvělý a jsem si jist, že zítra i navzdory ztrátám uděláme maximum a budeme bojovat až do konce, abychom se pokusili prodloužit sezónu. V těchto dvou zápasech jsme ukázali, že nejsme slabší tým a že práce a úsilí v těchto měsících přispěla k tomu, abychom rostli a vyvíjeli se jako tým. Dokud budeme mít sebemenší šanci, budeme pokračovat v boji!“

____________________________________________
FK Chrudim - Svarog FC Teplice
ÚT 19:00 | MSH Chrudim
živě Tipsport a LSTV

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?