Přidali jste důležité druhé vítězství, jak moc jste o něj museli bojovat?

My jsme věděli, že jsme v prvním zápase sice vyhráli, ale naše hra nebyla úplně dobrá. Na videu jsme si to docela dlouho vyříkávali, viděli jsme tam hodně velkých chyb, které mi na hřiště ani tolik nepřišly. Hlavně jsme se zaměřili na naši defenzivní činnost, v Chrudimi jsme bránili hodně blízko a Teplice měly docela dost střel a šancí, ale ve druhém utkání jsme bránili výš a soupeři jsme tolik šancí nedovolili. My jsme jich ale taky tolik neměli, ale nakonec jsme byli o ten jeden gól lepší. Byl to obrovsky těžký zápas, Teplice jsou na tom kombinačně velice dobře, ke konci sedm, pět minut už bylo na morál, hráči Svarogu toho měli plné brejle a musím přiznat, že my taky. Naštěstí jsme vyřešili situaci tři na jednoho a Pavel Drozd vstřelil krásný gól.

Oba zápasy měly stejný vývoj skóre, nakonec ale rozhodl druhý z bratrů Drozdů…

Přesně tak, vzpomněl jsem si na to, když jsme dostali gól na 1:1, tak jsem pořád věřil, že můžeme zvítězit, protože máme dost sil a máme hráče s dobrým zakončením. Nakonec to Pavel vyřešil naprosto perfektně a dovedl nás ke druhému bodu v sérii.

Bylo to náročné Teplice bránit? Hlavně při power play jste si hodně mákli…

Teplice mají šikovné hráče na balonu a když se jich tam postaví pět a nezmatkují, tak je to pro nás hodně těžké. My na druhou stranu hrajeme nějaké přečíslení na každém tréninku, trenér si nás na tyto situace připravuje. Pro nás je to sice fyzicky náročné, ale hodně si věříme, že když dáme v závěru branku, tak už neinkasujeme. Znovu jsme ukázali, že obranu máme dobrou.

Navíc vás drží Rennan svými zákroky, souhlasíte?

Rennanovi se některé zápasy nepodařily, ale až jsem se tomu divil, protože na tréninku mu skoro nejde dát gól. Někdy dostal laciné branky, ale ve čtvrtfinále i semifinále dokazuje, že to je brankář evropských kvalit. Dnes dostal jen gól ze standardky, kdy jsme si špatně přebrali hráče a hůř si rozuměli. Rennan je tu od toho, aby nás v takových těžkých zápasech podržel.

Máte před sebou třetí zápas, někdo by si mohl říct, že je to hotové…

To by byla ta největší chyba si myslet, že to máme v kapse. Jeli jsme do Chomutova tři hodiny a všichni jsme si říkali, že už sem jet nechceme. Víme, že Teplicím budou chybět hráči, přesto si myslím, že jsme dost zkušení na to, abychom něco podcenili, necháme tam úplně všechno. V kabině není určitě nikdo, kdo by si myslel, že už jsme postoupili a že to přijde už samo.

V prvním zápase jste schytal spoustu ran, jak jste se dával dohromady na druhý zápas?

„Docela v pohodě, já osobně mám zápasy v play-off rád. Až na ten loket od Claudinha, který si myslím byl nesportovní, tak to ostatní byly fauly, které vyplynuly z toho, že jsem si hodil delší balón. Nic dalšího bych za tím neviděl. Každý jde toho na krev, je to přece play-off. Vím, že se o faulech hodně mluví, ale já tohle nevnímám. Snad jsou v Chrudimi rádi, že mě mají, že tam jdu vždycky dát všechno a neuhnu z ničeho. Pokud odejdu po zápase po jedné noze, ale zvítězíme, tak já budu nadšený, a myslím, že vedení taky.

Mohu se vrátit ještě k našemu poslednímu rozhovoru, kdy jste před cestou do Portugalska říkal, že Sporting vyhraje Ligu mistrů. Jste rád, že vám to vyšlo?

No, to nejsem, když nás vyřadili. (úsměv) Já už dlouho nejlepší týmy jako jsou Barcelona, Kairat, Sporting sleduji. Sporting má fantastický tým s naprosto vyrovnanými dvanácti hráči, a to se ukázalo i na finálovým turnaji. Někdo hrál v prvním zápase dvě, tři minuty, pak ve finále patnáct. Ukázalo se, jak jsou vyrovnaní. Mají podle mě nejlepšího gólmana na světě, myslel jsem si dřív, že je to Higuita, ale když jsem viděl Guittu chytat proti nám a pak na závěrečném turnaji, tak jsem změnil názor. Nejen, že se mu těžko dává gól, ale má skvělou i hru oběma nohama. Sporting jsem tipoval a vyšlo to. Jen se ukázalo, že je to už čtvrtý tým, který nás vyřadil a pak vyhrál Ligu mistrů – byla to myslím před tím Barcelona, Kairat i Inter Movistar. Už jsme si z toho s kluky dělali i legraci, že když porazili nás, tak už to vyhrají celé. A zase to vyšlo.

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?