Čtyři nejlepší celky futsalové ligy rozehrály semifinálové série shodně ve středu. Nejprve uspěl vítězný tým po základní části. Plzeň doma otočila zápas se Slavií Praha a získala první bod po výhře 2:1. „Podle mě jsme byli celý zápas lepší. Trochu jsme šetřili síly a nepresovali jsme úplně nadoraz. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem,“ zhodnotil duel plzeňský Tomáš Vnuk.

Trenér Slavie David Frič ví, co do pondělního druhého zápasu odstranit: „Pokud chceme takové zápasy vyhrávat, tak si nemůžeme dovolit chyby jako při obdržených brankách. Na můj vkus jsme byli do útočné fáze příliš pasivní, obrana nebyla špatná, ale do ofenzívy to dobré nebylo.“

Série mezi druhou Chrudimí a třetími Teplicemi začala ve středu pořádně vyhecovaným zápasem. Domácí zvítězili 2:1, ale také se hodně mluvilo o úderu loktem hostujícího Claudinha a tvrdém skluzu domácího Martina Doši. Oba hráči zápas dohráli bez červené karty, ale disciplinární komise je dodatečně potrestala stopkou na dva zápasy.

I druhý zápas, který se hrál v sobotu v Chomutově, byl napínavý do samotného konce. Za stavu 1:1 ale Teplice špatně rozehrály rohový a z rychlého brejku rozhodl chrudimský Pavel Drozd. Východočeši vedou v sérii 2:0 a v úterý mohou slavit postup do finále.

„Opět rozhodl malý detail v tomto zápase. Platilo pravidlo nedáš-dostaneš. Těch šancí byla spousta, tak jsme si zasloužili gól. Klukům patří velká pochvala a velký respekt! Tahle prohra bolí, ale my pojedeme se vztyčenou hlavou na třetí zápas,“ prohlásil teplický asistent trenéra Tomáš Künzl.

„Tentokrát to byl z obou stran lepší zápas. Dvě silné defenzívy, spousta technických variant a různém způsoby útočení. Zápas byl velmi vyrovnaný a rozhodly detaily. V závěru utkání jsme zlepšili výkon. Chtěl bych pogratulovat rozhodčím za kvalitně řízený zápas. Nebylo to vůbec jednoduché, spoustu fyzických soubojů, navíc ovlivnění událostmi z prvního zápasu. Odvedli skvělou práci!“ vyzdvihl je trenér Chrudimi Felipe Conde.

| VÝSLEDKY

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?