Zkušený tahoun Daniel přispěl k postupu přes Spartu třemi góly a šesti asistencemi. V prvním semifinále však v závěru zabránil Vnukovi ve skórování do prázdné branky a byl vyloučen. Trenér David Frič se tak bude muset bez makedonského reprezentanta ve druhém zápase obejít. Varianty připravené má, protože v jistém úseku základní části nejzkušenější hráč jeho kádru chyběl kvůli zranění. Mimo hru je také další velezkušený futsalista Zdeněk Sláma, který si zranil koleno a o pokračování své kariéry rozhodne na začátku příští sezony. Sešívaní mají v nohou šest náročných zápasů v šestnácti dnech, všechny rozhodla jediná branka. Slávistickou branku v Plzni vstřelil Matuš Ševčík, v play-off byla už jeho třetí, slovenský reprezentant je ve třech zápasech vstřelil pokaždé ve 20. minutě prvního poločasu.

Interobal sérii zahájil velice zodpovědným a taktickým výkonem, bylo vidět, že si některé signály slávistů trenér Marek Kopecký pečlivě prostudoval. Přesto musel na domácí palubovce otáčet skóre z 0:1 na 2:1, nejprve potrestal defenzivní chybu hostů Gabriel Rick a pak rozhodl po pěkné akci technickým zakončením Tomáš Vnuk. Český reprezentant si připsal v play-off druhou trefu. Nejlepším střelcem Plzně v rozhodující části soutěže je se čtyřmi góly Lukáš Rešetár. V tomto semifinále proti sobě stojí dva týmy s nejlepším útokem, v základní části nastřílel Interobal 140 branek, Slavia 120. Přesto se dá opět očekávat taktická bitva založená na zodpovědné defenzivní fázi. Plzeň letos v Edenu vyhrála 5:3.

David Frič (trenér Slavie): „V druhém utkání musíme hrát stejně dobře do defenzívy jako v Plzni a vyvarovat se individuálních chyb, ale zároveň musíme nabídnout mnohem víc v ofenzívě, být aktivnější a tlačit se do koncovky. Co se týká absence Daniela, tak jsme část sezony hráli bez něj, nějaké alternativy na tuto situaci máme.“

Radim Záruba (Slavia): „Danielovi se v play-off dařilo, má dobrou formu, je produktivní a umí přejít jeden na jednoho. Bude nám chybět, ale víme to dopředu a můžeme se na to připravit. Zapojíme víc hráčů z lavičky. Plzni nesmíme dávat tolik prostoru jako v prvním zápase, mají kvalitní hráče, kteří toho umí využít.“¨

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): „Určitě budeme chtít hrát to samé. Slavia nebude mít Daniela, takže se budeme zaměřovat zase na jiné hráče, které budeme chtít eliminovat. Je to pro nás výhoda, ale zase si nesmíme myslet, že bez něj budou poloviční. Musíme si hrát to naše, být aktivní a být lepším týmem.“

________________________________________________
SK Slavia Praha - SK Interobal Plzeň
PO 20:15 | SH Slavia
živě na ČT Sport

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu
První zaváhání favorita. Chomutov otočil zápas v Edenu 17.03.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy po své premiéře v play off s prvním bodem v sérii.

Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii
Z kabiny: Je tu play off, začíná se v neděli na Slavii 15.03.2024

Je tu play off! Jako první začne čtvrtfinálová série mezi Slavií a Chomutovem v neděli večer po fotbalovém utkání v Edenu. Chomutov je plný sebevědomí, trenér Slavie nabádá k ostražitosti. Co zaznělo před výkopem z obou kabin?

Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti
Zdeněk Sláma: Proti Chomutovu musíme využít své zkušenosti 15.03.2024

Zdeněk Sláma se stal z trenéra opět naplno hrajícím koučem. Slavia před play off s Chomutovem řeší marodku a musela složit nové čtyřky. Co zkušený futsalista od souboje s Baníkem očekává?