Mnohonásobný mistr ligy z Chrudimi přešel přes FTZS Liberec po přesvědčivých domácích výhrách 11:2 a 12:1. Zápas na severu Čech svěřenci Felipe Condeho taktéž zvládli, tentokrát v poměru 4:1. Právě brazilský trenér po konci série složil severočeskému týmu poklonu za jeho vystupování a výkony v celé sezoně. Nejvíce se prosadil proti Liberci sedmatřicetiletý Max, který v Klubu 250 dotahuje Lukáše Rešetára, na kterého mu chybí dvacet branek. Produktivní byli rovněž i další brazilští futsalisté v barvách Chrudimi Éverton a Yuri.

To teplický Svarog se s Helasem Brno zapotil o poznání více a o hladkém postupu se dá mluvit jen z části. Trenér Eloy Alonso mohl být spokojený s tím, že tepličtí futsalisté absolvovali na Moravu pouze jednu cestu. První dva zápasy série dokázal získat na svou stranu Svarog po shodném těsném vítězství 3:2. Teplice si pohlídali s větším klidem až třetí duel, kdy v chomutovské hale hostujícímu Helasu došly síly a utkání skončilo jasně 7:1. Na koho si bude muset dát Chrudim pozor? Zejména na dvojici Adriano – Joao Salla. Oba brazilští futsalisté nasbírali ve čtvrtfinálové sérii pět kanadských bodů.

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „V semifinále se postavíme velmi obtížnému soupeři. Pracujeme na tom, abychom sérii zvládli dobře. Každý detail bude rozhodovat, takže musíme být každou minutu zápasu stoprocentně soustředění. Očekávám pohlednou a velmi vyrovnanou sérii.“

Eloy Alonso (trenér, Svarog FC): „Na první utkání s Chrudimí jsme velice soustředěni. Víme, že to bude velmi těžké. Pro mě je Chrudim skvělý tým. Mají nabitou soupisku, hrají spolu mnoho let, disponují výbornou obranou a mají skvělého trenéra. Na zápas pojedeme s maximálním nadšením. Očekávám vyrovnané utkání, oba týmy se respektují a myslím si, že první střetnutí nám hodně napoví o průběhu celé série. Musíme se plně soustředit po celý zápas a věřit si. Víme, co máme dělat.“

__________________________________________________
FK Chrudim - Svarog FC Teplice
ST 20:15 | MSH Chrudim
živě ČT Sport

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.