Interobal si poradil ve čtvrtfinále s Olympikem Mělník ve třech zápasech. Svěřenci Marka Kopeckého inkasovali jediný gól, a to hned v prvním zápase, který rozhodli druhým gólem až v prodloužení. V druhém a třetím už Plzeň dominovala a vyhrála 6:0 a 4:0, i když trenér Marek Kopecký s výkony spokojený nebyl a očekává v semifinále výrazné zlepšení. Branku Mělníka hájil slávistický gólman Jan Žežulka, který byl v Olympiku na hostování. Čtyřikrát ho překonal Lukáš Rešetár, který zaznamenal v druhém zápase hattrick, třikrát Michal Seidler. Čtyři asistence v sérii nasbíral Michal Holý. V základní části nastřílel Interobal 140 branek a prohrál jenom jednou. V domácím zápase proti Slavii remizoval 5:5, v Edenu pak vyhrál 5:3.

Halou na Podvinném Mlýně se v pátek večer rozléhal vítězný slávistický pokřik. Sešívaní oplatili Spartě vyřazení ze sezony 2017/2018, když rozhodli v pátém zápase dramatické série. Trenér David Frič po postupu nepodlehl euforii, ale okamžitě analyzoval chyby, které bude nutné v semifinále napravit. Kapitán Jan Homola odmítl, že by Slavia měla do Plzně dorazit unavená s pocitem, že už splnila cíl sezony, a vyhlásil útok na medaili. S pěti brankami táhl červenobílé v derby makedonský reprezentant Igor Leovski, po třech trefách si připsali Daniel a Homola. Klub z Edenu ale především spoléhá na týmové výkony, do střelecké listiny se proti největšímu rivalovi zapsalo hned sedm hráčů.

Oba kluby se v minulosti utkaly v play-off třikrát ve čtvrtfinále, ve všech případech postoupila Slavia. Plzeň při té poslední konfrontaci před dvěma lety vedl právě současný slávistický kouč David Frič, nastupovali za ni Jan Křemen a Zdeněk Sláma. Kromě jiných tuto sérii pamatují také Lukáš Rešetár a Michal Holý.

Na západě Čech se ve středu bude konat vlastně takový dvojitý reprezentační sraz. Ondřej Vahala, Lukáš Němec, Lukáš Rešetár, Michal Seidler, Michal Holý, Tomáš Vnuk z Plzně, Radim Záruba, David Jošt a Jan Homola ze Slavie patří do kádru českého národního týmu. Peter Kozár, Gabriel Rick, Martin Zdráhal z Plzně a Marek Karpiak, Matuš Ševčík, Dominik Ostrák a Filip Vaktor ze Slavie jsou zase slovenskými reprezentanty.

Tomáš Vnuk (Interobal): „Od prvního zápasu čekám opatrnější začátek, kdy nikdo nebude chtít udělat chybu, protože první zápas muže hodně napovědět, jak bude série pokračovat. Doufám, že první utkání klidně i nepohledným futsalem urveme.“

David Frič (trenér Slavie): „Nečeká nás nic lehkého, Plzeň skončila právem první po základní části. Budeme stát proti nejlepšímu týmu s velkými individualitami: Rešetárem, Vnukem, Holým a Seidlerem. My jsme si však dokázali, že když dodržujeme taktiku a stavíme na našich silných stránkách, můžeme se měřit s každým v lize. Pokud udržíme hlavu, nasazení a taktické pokyny, čeká nás krásná série."

_________________________________________________
SK Interobal Plzeň - SK Slavia Praha
ST 19:00 | SH Lokomotiva
živě HbbTV a web ČT Sport

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.