Dokázali jste vyřadit ve čtvrtfinále Spartu, jaké z toho máte pocity?

Neskutečné. Nepopsatelné pocity. Byla to nejtěžší série, jakou jsem kdy zažil. Více vyrovnané už to asi být nemohlo. Jsme velice rádi, že jsme postoupili. Ale jdeme dále, nechceme končit. Zkusíme to dotáhnout co nejdále.

V čem byl soupeř nepříjemný, co vám dělalo problémy?

Jednoznačně individuality. Angellot je neskutečný hráč, ale mají tam i jiné vynikající hráče. Myslím si, že jsme lepší kolektiv a máme o hodně více lepších vlastností.

Myslíš, že právě týmová hra mohla rozhodnout o tom, že postoupila Slavia?

Určitě. Podle mě tým dělá výsledky, a hlavně ty velké výsledky v těžkých zápasech. Když budeme táhnout za jeden provaz, tak můžeme dosáhnout velkých věcí.

Většinu série jsi nehrál a nastoupil jsi až do pátého zápasu, jak jsi se na palubovce cítil?

Bylo to velmi složité, protože jsem první čtyři zápasy nenastoupil. Odešla mi zápasová praxe. Bylo vidět, že mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal. Snažil jsem se pracovat pro tým. Doufám, že to vyšlo.

Zablokoval si několik střel Sparty, pomohlo ti to v průběhu zápasu?

Je potřeba se chytit nějakou přihrávkou, nebo jedním dobrým zákrokem. Poté to z hráče spadne a dostane se snáze do zápasu.

Čeká vás vedoucí celek po základní části, jak se na Plzeň připravit?

Důležitá bude regenerace, ale jinak těžko říct. Nemáme příliš času. Musíme začít od znovu a jít zase postupně od zápasu k zápasu. Když budeme hrát týmově, myslím, že bychom to mohli dotáhnout daleko.

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.