Teplice si v chomutovské haly šly za vítězstvím a postupem do semifinále od prvních minut. Jedna útočná akce střídala druhou, avšak skvělé zákroky opět předváděl gólman Helasu Mykytjuk. Domácí se prosadili až ve 13. minutě. Skóre otevřel Joao Salla. O tři minuty později zvýšil tentýž hráč na 2:0. Další šance už domácí neproměnili a do poločasové přestávky šli s dvoubrankovým náskokem. 

Ve druhé půli nasměroval Teplice jasnější cestou k vítězství Claudio, který zvýšil na rozdíl tří gólů. Poté už to byla jednoznačná záležitost. Svarog přidal další čtyři branky a v klidu si šel pro třetí vítězství v sérii. Brnu se podařilo vstřelit čestný gól ve 37. minutě a upravit tak skóre na konečných 7:1. 

Teplice postupují nejkratší možnou cestou do semifinále, ve kterém s největší pravděpodobností narazí na FK Chrudim. Helas Brno však v sérii předvedl skvělý výkon a my tímto soupeři děkujeme za odehrané zápasy a přejeme mnoho zdaru v příští sezoně. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Dnešní utkání hodnotím jednoznačně pozitivně. Vstřelili jsme sedm gólů, vyzkoušeli si hru v power play. Dobrý první poločas, na Brno jsme vlétli. Ještě to chtělo proměnit více šancí. Chci dnes poděkovat klukům za nasazení."

Tomáš Galia, trenér Helas Brno: "Třetí utkání již bylo nad naše síly a sportovně musím uznat, že jsme na Teplice již nestačili. V průběhu prvního poločasu se už na klucích naplno projevila fyzická únava z celé sezóny a bohužel musím přiznat, že jsme již neměli z čeho brát. Teplicím gratuluji k zaslouženému postupu a přeji mnoho štěstí do dalších bojů ve vyřazovací části."

Statistika

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.