Slavia vedla ve všech třech dosavadních střetnutích, ale do vítězného konce dovedla jen první duel. Trenér David Frič našel hlavní příčinu nedělního zklamání ve špatně bráněné power play. Dvěma góly se blýskl Daniel, od kterého v Edenu jako od zkušené opory právě takové výkony očekávají. Další branky přidali Záruba, Sláma a Leovski, který se už trefil v sérii třikrát. Slavia už si nemůže žádné zaváhání dovolit, bude zajímavé, zda Frič nezmění trochu svoji taktiku a nevyužije sil všech svých hráčů k intenzivnějšímu průběhu zápasu.

Sparta prohrávala ještě několik minut před koncem třetího zápasu 1:4, ale vysokým napadáním a trestáním slávistických chyb pod tlakem dokázala zápas strhnout na svoji stranu. K neúnavně bojujícímu Angellotovi se přidal velmi solidním výkonem Azem Brahimi, který se trefil v duelu dvakrát, stejně jako jeho kolumbijský spoluhráč. Sparta má v zápase mečbol a může sérii ukončit. Jisté je, že v brance se spolehne na Libora Gerčáka, norský reprezentační gólman Kenneth Rakvaag bude muset odsedět trest za červenou kartu.

David Frič (trenér Slavia): „Všechny zápasy zatím byly vyrovnané, troufnu si říct, že jsme ve dvou z nich byli lepším týmem, přesto jedna dva prohráváme. Ale to štěstí se k nám musí otočit, klukům jsem za jejich výkon poděkoval, ukážeme si chyby a ve středu do toho půjdeme s naprosto jasným cílem dovést sérii do pátého zápasu.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „Musíme si přiznat, že v neděli byla Slavia ve dvou třetinách utkání lepší. My jsme však potvrdili staré sparťanské rčení, že Sparta se nikdy nevzdává a místo kvalitou jsme se zpátky do hry dostali bojovností a urputností. Po vyrovnání na 4:4 jsem byl v klidu, věděl jsem, že to zvládneme, protože mentálně jsme na tom lépe než soupeř. Ve středu jdeme do Edenu tuto sérii ukončit!“

___________________________________________________
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
ST 20:00 | SH Eden
živě HbbTV a web ČT Sport

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?