Celek z Teplic musel absolvovat ke druhému utkání dlouhou cestu do Brna. Možná také tento aspekt se projevil v prvním poločase zápasu v brněnské hale Vodova. Ten totiž skončil bez branek. Navíc domácí tým lépe vstoupil do druhého poločasu a dlouho vedl. Pak ale přišel zlom v posledních pěti minutách. Joao Salla dvěma brankami vyrovnal. Rozhodující úder pak zasadil Brnu Guti, který se prosadil vteřinu před koncem. Na Sallu si budou muset hráči Helasu dávat velký pozor. Brazilský futsalista se v sérii trefil již třikrát.

Helas musí být po dvou čtvrtfinálových utkáních velice zklamán. Oba duely totiž ztratil pouze o jednu branku. Ve druhém zápase se trefil dvakrát David Cupák, přesto to na zisk prvního bodu v sérii nestačilo. Právě zkušený jednatřicetiletý futsalista je zatím nejlepším střelcem Brna v play-off. Prosadil se stejně jako Salla třikrát. Také Helas má za sebou, a zároveň před sebou dlouho cestu téměř přes celou republiku. Podaří se na třetí pokus Jihomoravanům strhnout zápas na svou stranu a zdramatizovat sérii?

Eloy Alonso (trenér Svarog FC): „V úterý nás čeká třetí zápas série. Helas hraje velmi dobře. Očekávám, že si do Chomutova budou chtít jet pro vítězství. V prvních dvou zápasech série všem ukázali, že jsou více než konkurenceschopní. Cítíme se velmi motivovaní, půjdeme do zápasu s cílem vyhrát a postoupit do semifinále. Nebude to snadné, musíme být koncentrovaní. Někteří hráči se potýkají se zdravotními problémy, ale věřím, že ze sebe vydáme maximum. Náš tým je velmi jednotný, velmi silný a dychtivý po vítězství a postupu dál. Jsem na něj hrdý.“

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): „Na třetí utkání pojedeme s čistou hlavou a s cílem vrátit sérii do Brna. Po pátečním zápase už víme, že mít v zápase štěstí, není dílem náhody. Po dvou utkáních, ve kterých jsme předvedli velké zaujetí, odhodlání, a především herní kvalitu směrem dozadu, chceme na palubovce Teplic opět zopakovat výkon, za který se nebudeme stydět a vybičuje soupeře k maximálním výkonu.“

____________________________________________
Svarog FC Teplice - Helas Brno
ÚT 20:00 | MSH Chomutov
živě na YouTube

 

Profil haly

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kapacita 700 sezení / 350 stání

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?