Aby také ne. Během minulého týdne viděli fanoušci hned tři derby. První vyhrála Slavia na Spartě 1:0 po skvělém výkonu brankáře Karpiaka. Druhý zápas v Edenu přinesl utkání bohatší na góly. Sparta srovnala krok po výhře 5:4. A konečně třetí zápas se hrál před kamerami ČT Sport v neděli večer. Nádherný zápas, ve kterém Sparta prohrávala 1:4, dospěl za stavu 4:4 do prodloužení. V něm domácí otočili výsledek, a naopak slávisté si gólem v poslední minutě vynutili penalty. V nich uspěla 4:3 Sparta a v sérii má mečbol.

„Všechny zápasy zatím byly vyrovnané, troufnu si říct, že jsme ve dvou z nich byli lepším týmem, přesto jedna dva prohráváme. Ale to štěstí se k nám musí otočit, klukům jsem za jejich výkon poděkoval, ukážeme si chyby a ve středu do toho půjdeme s naprosto jasným cílem – dovést sérii do pátého zápasu,“ zdůraznil kouč Slavie David Frič.

Nedělní derby zhodnotil i Libor Gerčák, který musel do branky ve 22. minutě po vyloučení Rakvaaga. „Začátek klasický, akorát místo o jednu branku jsme dali soupeři náskok o dva góly, ale naštěstí jsme do poločasu zvládli ten náskok stáhnout,“ usmíval se brankář a dodal: „Myslím si, že pro diváky to musel být zajímavý zápas a pro nás se šťastným koncem.“

Zajímavá je i série Teplic a Helasu Brno. Svarog vyhrál oba zápasy těsně 3:2. V prvním dotahovali Brňané marně, v odvetě se podařilo Severočechům rozhodnout vteřinu před koncem! V sérii tak vedou 2:0. „Strašná úleva, že jsme zápas zvládli. Ze hry jsme měli rozhodně více, ale Brno dobře bránilo a jejich gólman chytil neskutečné věci. Jsem rád, že se nám se štěstím podařilo otočit a s největší pravděpodobností již nebudeme muset zase do Brna,“ oddychl si teplický Jiří Baran.

Jediný zápas zatím nabídla dvojice Plzeň – Mělník. Vítěz základní části se nečekaně trápil. V poslední minutě základní hrací doby vyrovnal na 1:1 a v prodloužení rozhodl Seidler. „Naplnilo se, o čem tahle vyřazovací fáze je,“ upozornil plzeňský Michal Štrajt. „Tady už se jede na vyhrané zápasy a my jsme to vůlí a touhou zvládli otočit. Měli jsme velký počet šancí, ale nepadalo nám to tam jako v sezoně. Takové zápasy se hrají do poslední vteřiny a dneska se to opět potvrdilo.“

Zatím nejvíce jednoznačná série je mezi Chrudimí a Libercem. Východočeši vyhráli 11:2 a 4:1. V pondělí mohou postoupit do semifinále.

| VÝSLEDKY

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?