Nevídaný zápas přilákal k livestreamu mnoho diváků. Hlavně jeho průběh. Počáteční sledovanost se totiž během druhé půle zpětinásobila. Fanoušci tak mimo jiné sledovali vlastní gól Nečase po nástřelu Holého těsně před koncem základní hrací doby. Stav 1:1 poslal zápas do prodloužení, kde rozhodl střelou z dálky Seidler. Plzeňští pak vyzdvihli připravenost soupeře a skvělé zákroky brankáře Žežulky.

Pondělní zápas bude také jistě zajímavý. Vždyť jedno drama jsme na Mělníku v letošním ročníku viděli. V únoru vedl Olympik nad Interobalem 3:2, ale Michal Holý dvěma trefami zápas otočil a Západočeši vyhráli těsně 4:3.

Otázkou zůstává, jak se Středočechy zamávala nedotažená výhra z Plzně. Pokud nezanechá negativní důsledky, uvidíme další vyrovnaný duel. Plzeňští totiž palubovku soupeře moc v lásce nemají. Před třemi lety tam dokonce prohráli 2:4.

Jakub Němec (trenér Olympiku): „V Plzni jsme byli kousíček od, pro většinu lidí, překvapivého vítězství. Já jsem však byl před sérií přesvědčený, že takovéto vyrovnané zápasy dokážeme s Plzní hrát a postup jim hodně znepříjemnit. I když se to v prvním utkání nakonec nepodařilo dotáhnout k vítězství, tak jsme si reálně potvrdili, že jsme schopni zvítězit, a to nám hodně zvedlo sebevědomí. V domácích utkáních jsme ještě mnohem silnější a když zopakujeme středeční výkon, tak výsledek může dopadnout ještě lépe.“

Dominik Šup (kapitán Olympiku): „V prvním zápase jsme ukázali, čeho je náš velmi mladý tým schopný. Zápas od nás byl odmakaný na sto procent. Nespočet skluzů, zablokovaných střel a vše bylo podpořeno fantastickým výkonem našeho gólmana Žežulky. Klukům jsem po zápase řekl, ze můžeme odjet se vztyčenou hlavou, protože tohle byl přesně ten výkon, jakým se budeme chtít prezentovat ve všech zápasech, ale nesmíme si teď začít myslet, že teď půjde vše samo. Budeme chtít navázat na středeční výkon, zvítězit, a ještě jednou vrátit sérii na Mělník!“

Michal Štrajt (hráč Plzně): „V Mělníku očekávám stejný souboj, jako byl první. Bude to tam takové, jaké to na Olympiku bývá. Půjde o bojovné utkání, a hlavně o nás, jak k utkání přistoupíme a jak chytneme začátek zápasu.“

_____________________________________________
SK Olympik Mělník - SK Interobal Plzeň
PO 20:00 | SH Mělník
živě na Facebooku

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?