Po výsledku 4:1 vede druhý tým po základní části v sérii 2:0 na zápasy a v pondělí bude chtít na domácím hřišti sérii v nejkratším možném čase ukončit.

Oproti prvnímu zápasu se žádný zběsilý start nekonal. Liberečtí futsalisté na své palubovce bránili velmi zodpovědně a v prvních minutách nepouštěli soupeře do žádné větší brankové příležitosti. Trpělivá hra Východočechů přinesla první ovoce po sedmi minutách hry. Yuri křižným pasem našel nabíhajícího Davida Drozda, který po zemi prostřelil gólmana Dlaska a poslal Chrudim do vedení 1:0!

Zanedlouho však bylo vyrovnáno. Okénka v chrudimské defenzívě využil Tomáš Janáček, který ukázkovou ranou pod břevno srovnal stav utkání – 1:1! Vyrovnávací branka Liberce chrudimské futsalisty z tempa nerozhodila, i nadále byli na hřišti aktivnější a ve dvanácté minutě si vzali ztracené vedení zpět na svoji stranu po pohotové dorážce Martina Doši – 1:2!

V šestnácté minutě si vzal slovo nejproduktivnější hráč celého play off Brazilec Yuri, který využil šikovného pasu Romana Mareše a ranou z první zaznamenal šestý bod ve druhém zápase vyřazovacích bojích – 1:3! Poté se gólové radosti na delší čas přerušili, do konce zápasu se Chrudim prosadila už jen jednou. Ve 27. minutě se do balonu opřel Everton a parádní ranou nedal Dlaskovi šanci zareagovat – 1:4!

Chrudimští futsalisté tak zvládli i venkovní zápas, ve čtvrtfinálové sérii vedou 2:0 a mají namířeno k nejrychlejšímu postupu do semifinále. První mečbol mohou proměnit již v pondělí 26. dubna od 19 hodin na chrudimské palubovce.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Do utkání jsme po ofenzivní stránce vstoupili dobře, ale vyrobili jsme několik chyb v obraně a tímto darovali Liberci několik šancí. Povrch z gumy zpomaloval tempo hry a je výhodnější pro mužstva, která chtějí bránit. I přesto se nám ale podařilo třikrát skórovat. Po pauze jsem chtěl po hráčích, aby kontrolovali hru a to se povedlo. Obranu jsme zlepšili a již mnoho věcí Liberci nepovolili. Odjeli jsme s druhým bodem a udělali další krůček ke splnění našeho cíle.“

Ondřej Vlach (asistent trenéra FTZS Liberec): "Dnešní výkon se hodnotí určitě lépe než v prvním zápase. Dalo by se říct, že jsme dnes hráli na hranici svých možností a za to jsem na kluky pyšný. Dobře jsme bránili, skákali jsme do střel a podržel nás i brankář Dlask. Snažili jsme se i více držet míč a pokusit se vytvořit si nějaké další šance, ale soupeř si zejména ve druhém poločase zápas pohlídal."

Statistika

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?