Už od první minuty bylo znát, že Teplice budou mít i tentokrát technický nad svým soupeřem navrch. Helas ale hned od úvodního hvizdu vsadil na důraznou obranu a gólman Klímek podporoval ofenzívu svého týmu. Hostující hráči měli určitě více střel a také častěji drželi míč, k výhodě nad soupeřem to ale po dvaceti minutách nevedlo. Do kabin se tak odcházelo oběma soupeřům stejně a to za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl odrazem toho prvního. Tedy až do 24. minuty, kdy David Cupák zahrával standardní situaci a jeden z bránících hráčů si srazil míč do brány svého týmu - 1:0. Helas ale nepolevil v dobrém pressingu soupeře a odměnou mu byla druhá branka v hostující sítí. Po faulu ve vápně na aktivního Zbyňka Špičku přichází pokutový kop. Míč si vzal David Cupák a napálil ho k pravé tyči do protipohybu hostujícího gólmana - 2:0. Následně byly k vidění výborné zákroky brankařů na obou stranách. O tom, že domácí Václav Klímek neudrží v tomto utkání nulu se rozhodlo v 35. minutě.  Joao Salla si potáhl míč a ze střední vzdálenosti ho vypálil přesně k pravé tyči brány - 2:1. Teplice pak vrhly všechny síly do útoku. Jejich hra bez brankáře přikovala domácí na jejich polovinu. Tu se jim dařilo bránit proti útočné přesile do začátku 38. minuty. Joao Salla zahrál standardní situaci a tvrdou ranou poslal míč pod horní tyč - 2:2. Na hráčích Helasu bylo vidět, že chtějí utkání ještě rozhodnout. Jenže v úplném závěru přichází studená sprcha. 10 sekund před koncem zahrávali domácí zajímavou standardní situaci. Neuspěli a na druhou stranu tak ještě dokázal uniknout Guti, který nadvakrát na poslední chvíli propasíroval míč do brány! Na časomíře bylo 39:59 kdy míč rozvlnil síť domácí branky. I druhý zápas končí stejným skóre jako ten první. Tedy 3:2 pro Teplice.  

David Cupák (hráč, Helas Brno): "Zápas se mi hodnotí velmi těžce. Sahali jsme po prvním bodu v sérii, kdy vedeme 2:0 v zápase. Bohužel prohrajeme 3:2, navíc způsobem, kterým můžeme prohrát jen my. Týmu nemám vůbec co vytknout, skvělé zachytal brankář Klímek, který nás celý zápas držel. Kdyby jsme za stavu 2:0 proměnili šanci Lidmilou nebo moje střela na prázdnou bránu, tak si myslí, že bychom vedení už nepustili. Na druhou stranu musíme přiznat, že soupeř byl futsalovější a vytvořil si velké množství šancí. V úterý do Chomutova pojedeme odvrátit vyřazení a minimálně Teplicím postup co nejvíce znepříjemnit."

Jiří Baran (hráč, Svarog FC Teplice): "Strašná úleva, že jsme zápas zvládli. Ze hry jsme měli rozhodne více, ale Brno dobře bránilo a jejich gólman chytil neskutečné věci. Jsem rád, že se nám se štěstím podařilo otočit a s největší pravděpodobností již nebudeme muset zase do Brna. Gratuluji Brnu k předvedenému výkonu, takovéto zápasy však musíme zvládat z naší strany lépe."

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?