FTZS mělo před začátkem série velice těžký úkol. Postavit se čtrnáctinásobnému mistru z Chrudimi. První zápas se hostům příliš nevydařil. Domácí tým si vytvořil velký náskok a Liberec již dokázal pouze snížit. V brance FTZS nastoupila jednička Dominik Vogt. Právě gólman Severočechů musel strpět nepříjemných jedenáct branek ve vlastní síti. Čestné zásahy zařídily v samotném závěru Pavel Baláž a Dominik Zdržálek.

Svěřenci Felipe Condeho mohli být se začátkem série na výsost spokojeni. V úvodním duelu totiž deklasovali FTZS 11:2. Utkání bylo rozhodnuté v podstatě po prvním poločase, kdy domácí celek vedl již 7:0. Většina futsalistů Chrudimi si zlepšila statistiky. Nejvíce se prosadil Yuri, který nastřílel hattrick a přidal dvě asistence. Pozadu nezůstávali ani další legionáři. Max a Éverton zaznamenali tři kanadské body.

Pavel Bína (kapitán, FTZS Liberec): „První poločas v Chrudimi se nám vůbec nepovedl. Špatně jsme se pohybovali s hráči na své polovině především v defenzivní činnosti a Chrudim byla velice efektivní. Dobrý pocit jsem měl naopak z pohybu směrem dopředu. Oproti předešlým utkáním jsme měli poměrně slušné držení míče a vytvořili si několik šancí, což nebývá zvykem. Vyvrcholením tak byly dvě vstřelené branky naší třetí lajny, která hru velmi oživila. Musíme tento zápas hodit za hlavu a připravit se na páteční utkání. Ve druhém utkání čtvrtfinálové série očekávám koncentrovanější defenzívu, z čehož by měl vyplynout i přijatelnější výsledek.“

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „V úterý při prvním zápase šlo všechno velmi dobře, ale nemůžeme si představovat, že to tak bude i v odvetě. V Liberci to bude těžké, musíme předvést týmový výkon a splnit požadovaný cíl – připsat si druhé vítězství v sérii.“

_________________________________________________
FTZS Liberec - FK Chrudim
PÁ 20:00 | ZŠ Dobiášova
živě na YouTube

Profil haly

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kapacita 300 sezení / 50 stání

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?