Ivan Šarközy a David Cupák se v Chomutově postarali o dvě branky Helasu a trenér Galia na ně bude jistě spoléhat i v druhém dějství série. Plánuje ale také nasadit mladé hráče, kteří si svojí prací tuto šanci během celé sezony zasloužili. V základní části Helas doma podlehl Svarogu 3:5 a stejně jako v prvním utkání čtvrtfinále prohrával 0:3. Ale pak dokázal utkání zdramatizovat, i když David Cupák dostal v 9. minutě červenou kartu. Disciplinovanost a bojovnost budou určitě potřeba k tomu, aby se Helas pokusil vyhrát. a ještě jednou sérii do Haly Vodova vrátit.

Svarog v prvním utkání vstřelil v úvodních deseti minutách tři branky, dvakrát se trefil Claudio a jednou Joao Salla. V brance nastoupil italský gólman Mirco Cassassa, který dostal přednost před Michalem Hůlou. Teplice ale svůj náskok už nenavýšily, naopak dvakrát inkasovaly a musely se bránit soupeřově power-play. V Brně budou muset znovu podat plně koncentrovaný výkon a nic nepodcenit, aby si připsaly klíčové vítězství.

Tomáš Galia (trenér Helasu): “První utkání v sérii, muže mít velký dopad na osud toho druhého. Teplice si jsou vědomi toho, že nás již nemohou podcenit a o to víc se na naše první domácí utkání v sérii připraví. Očekávám daleko těžší souboj, ve kterém budeme chtít navázat na úterní výkon s větší odvahou. “

Jiří Baran, hráč Svarog FC: "V pátek nás čeká klíčový zápas série. Brno ukázalo, že umí být nepříjemným soupeřem. Musíme nastoupit plně koncentrovaní a nic nepodcenit, dodržovat taktické pokyny. Pokud vše splníme, jsem si jistý, že si domů povezeme výhru."

_____________________________________________________
Helas Brno - Svarog FC Teplice
PÁ 19:30 | SH Vodova
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?