Svarog v generálce na play off porazil Spartu 6:3 a připsal si osmnácté vítězství. V celé základní části svěřenci Eloye Alonsa prohráli jenom čtyřikrát, v domácím prostředí ale jenom jednou, a to s Interobalem Plzeň. Venku pak kromě Plzně ještě neuspěli v Chrudimi a v Mělníce. Svého čtvrtfinálového soupeře zdolali doma 7:2 a v Brně 5:3, ale v obou případech to byla ze strany Helasu povedená střetnutí. Svarog bude už tradičně spoléhat na technické zahraniční hráče – nejproduktivnějším z nich je Deco, který má na svém kontě 5 branek a úctyhodných 34 asistencí. Nejlepším kanonýrem je Adriano s 20 brankami. Proti Spartě naskočil do branky italský gólman Mirco Cassassa, který má na svém kontě také italský titul a do Svarogu přišel ze švýcarského klubu Minerva. Bude zajímavé sledovat, zda v play off dostane příležitost před Michalem Hůlou.

Helas si zajistil šesté místo v posledním kole, kdy zvítězil na palubovce Rapidu Ústí nad Labem 7:1. Zbyněk Špička a Jakub Sznapka se blýskli v tomto utkání hattrickem, Milan Svoboda si připsal hned tři asistence právě na tři Sznapkovy góly. Nejlepším střelcem základní části je s jedenácti brankami společně se Sznapkou také Ivan Šarközy. David Cupák přispěl deseti trefami. Helas skončil na šestém místě zaslouženě – se svými konkurenty mimo top 5 totiž prohrál jenom jednou – v Liberci, remizoval také v domácím derby s Žabinskými Vlky, ale jinak bral ve všech ostatních duelech plný počet bodů. Zejména v Brně pak dost potrápil i Svarog, dokáže tradiční účastník vyřazovací fáze favoritovi vzdorovat také v play off?

Eloy Alonso, trenér Svarog FC: "V úterý nás čeká první zápas play off proti Helasu Brno. Začínáme doma a chceme začít dobře. Musíme využít domácího prostředí a zapsat první vítězství série. Helas má dobrý tým. Odehráli jsme s nimi dvě dobrá utkání v základní části. Jsem si jistý, že nám nic neusnadní. Musíme se soustředit, jít zápas od zápasu. Všechny zápasy bereme jako finále. Vydáme ze sebe maximum a doufám, že sérii zahájíme vítězstvím, abychom mohli v pátek v klidu odjet ke druhému utkání na půdu soupeře."

David Cupák, hráč Helasu: „Před sezónou jsme chtěli skončit na 6. místě, což se nám povedlo. Cíl jsme splnili, teď vše navíc je už pro nás jen bonus. Teplice jsou velmi kvalitní tým, který skončil zaslouženě na 3.místě tabulky. Čekám od Teplic velké procento držení míče a velký tlak na naši obranu. V celé sérii můžeme jen překvapit. Pouze mě mrzí, že celý tým Teplic je složený z cizinců, kde čeští hráči dostávají jen velmi málo prostoru na palubovce.“

___________________________________________
Svarog FC Teplice - Helas Brno 
ÚT 20:00 | MSH Chomutov

Profil haly

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kapacita 700 sezení / 350 stání

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?