Na domácí palubovce začne Chrudim. Svěřenci brazilského trenéra Felipe Condeho sváděli celý ročník urputnou bitvu s Plzní. Interobal nakonec těžil z lepších vzájemných zápasů. Východočeský celek jde do play off z druhé pozice. Cíl týmu je ale naprosto jasný. K němu by měli dopomoci také bratři Pavel a David Drozdové, kteří se vypracovali v tahouny týmu, a i klíčové postavy české reprezentace. Chrudim se ale nemusí spoléhat pouze na tyto hráče. Celý kádr je velice kvalitní. Otázkou je start zraněného Matěje Slováčka, který nastoupil naposledy před měsícem právě v utkání s FTZS.

V případě libereckého týmu se jedná o první účast v play off nejvyšší české futsalové soutěže. Ve třetí sezoně v 1. FUTSAL lize podává FTZS stále kvalitnější výkony a v základní části to stačilo na sedmou příčku v tabulce. „Pokud bylo letos cíl šesté místo, tak řeknu na rovinu, že bychom chtěli toto umístění zopakovat a třeba i tlačit na tu první pětku,“ uvedl Aleš Benek, který promluvil o velkém pokroku celého klubu. „Myslím si, že před letošní sezonou to byl nejmarkantnější posun. Přišli k nám hotoví hráči. Třeba Jirka Novotný, Viktor Žampa nebo Tomáš Vobořil. To byl jeden z progresů, který jsme chtěli udělat,“ dodal hrající trenér.

Felipe Conde (trenér, FK Chrudim): „Play off začneme proti kvalitnímu a dobře trénovanému týmu. Musíme být stoprocentně soustředění. Víme, že tato fáze soutěže již neodpouští chyby, dali jsme do tréninku vše, abychom se chybám vyvarovali. Jestli chceme být šampioni, nemůžeme si vybírat soupeře, musíme předvést skvělý výkon a postoupit do další fáze. Myslíme krok za krokem a teď chceme první vítězství.“

Pavel Bína (kapitán, FTZS Liberec): „Do každého utkání s Chrudimí půjdeme s velkou pokorou. Víme, že má soupeř velice dobře propracovanou obrannou činnost a že dostává minimum branek. Navíc oproti dalším soupeřům ze špice tabulky si týmy proti Chrudimi příliš šanci nevytváří, což s tím úzce souvisí. Musíme se odrazit od poctivé defenzívy, soustředit se celých 40 minut a nebát se i zaútočit. Jenom tak můžeme pomýšlet na solidní výsledek."

_________________________________________________
FK Chrudim - FTZS Liberec
ÚT 19:00 | MSH Chrudim
živě na Facebooku

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.