Svarog v dubnu najel na vítěznou vlnu. Nejprve svěřenci trenéra Alonsa porazili v lovosické hale Chemik Dynamo České Budějovice 4:1, aby následně zvítězili v chomutovském azylu se Žabinskými Vlky 6:2. Nejvíce se v těchto zápasech dařilo Adrianovi, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál. Teplický celek čeká pouze na to, jaký soupeř ho vyzve ve čtvrtfinále play-off. Šanci dostane Helas Brno, nebo FTZS Liberec.

Sparta musela odehrát poslední utkání s Libercem v rámci reprezentační přestávky. I přesto, že celek Beniho Simitčiho postrádal několik opor – Křivánek, Vokoun, Gerčák a Rakvaag si plnili reprezentační povinnosti, dokázal porazit severočeský celek 5:3. Po bezbrankovém první poločase do hry naskočil Angellot. Pražané si s kolumbijským reprezentantem vytvořili náskok, který udržovali až do závěrečné sirény. Prostor dostal i mladý brankář Pavel Plecitý, který si v závěru připsal pěknou asistenci na branku Maicona. Sparta už zná svého soupeře do čtvrtfinále. V rámci pražského derby poměří síly se Slavií.

Eloy Alonso (trenér, Svarog FC Teplice): „Čeká nás utkání se Spartou, poslední zápas základní části. Sparta se během sezony zlepšovala a aktuálně je v super formě. My jsme třetí a soupeř je čtvrtý, takže je to pro oba týmy skvělá příležitost na přípravu na play-off, které startuje příští týden. Postupně se nám uzdravují zranění hráči, takže je zápas se silnou Spartou skvělou příležitostí, jak se dobře připravit na klíčovou fázi sezony. Samozřejmě chceme zvítězit, a také si vyzkoušet některé herní varianty. Očekávám vyrovnané utkání dvou silných týmů. Oba celky se chtějí dostat do play-off dobře naladěni a ukázat se v co nejlepším světle.“

Beni Simitči (trenér, AC Sparta Praha): „Příprava už jde jiným směrem, a ani páteční zápas nebude mít žádnou velkou hodnotu, o umístění v tabulce je rozhodnuto. Spíš ty poslední zápasy chci osvěžit mladými hráči, kteří to mají jako odměnu za to, jak celou sezonu makali, ať každý dostane šanci. Poslední dvě nebo tři kola mají hráči v hlavách play-off.“

___________________________________________________
Svarog FC Teplice - AC Sparta Praha
PÁ 20:00 | SH Chomutov
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kapacita 700 sezení / 350 stání

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.