K tomu však Rapid potřeboval na brněnskými vlky bezpodmínečně vyhrát, tento plán ale dostával trhliny od úvodu utkání, který zastihl Rapid ve velmi špatném rozpoložení. Brněnští futsalisté byli všude dříve a nekompromisně trestali chyby Rapidu a tak se nebylo čemu divit, když po 9 minutách svítil na světelné tabuli průběžný stav 0:4.

Povzbuzení pro zaskočený Rapid přinesla 13. minuta a jedna z mnoha kontroverzních situací v zápase. Brankář Martin Džudža udělal chybu v rozehrávce na útočné polovině, soupeř se řítil do vyložené šance, kterou se snažil přerušit faulem právě Martin Džudža, rozhodčí ponechal výhodu, soupeř svou šanci neproměnil a z protiútoku vstřelil Petr Zajíček branku na 1:4. Rozhodčí situaci posoudil tak, že branku uznal (i když nejprve nechtěl) a potrestal brankáře Rapidu přísnou červenou kartou. Rapid tak musel do oslabení, které však skvěle odbránil a přežil bez obdržené branky. Za to byl Rapid odměněn v 16. minutě, kdy se po přihrávce Václava Sloupa prosadil Václav Koc2:4.

Rapid cítil šanci, tu však zmrazil nepovedený závěr prvního poločasu, v němž Rapid svou nedůsledností a nekoncentrovaností daroval soupeři 3 branky a do kabin se tak šlo za poločasového stavu 2:7.

Do druhého poločasu šel Rapid s cílem zopakovat zázračný druhý poločas jako již několikrát. Že to není nereálné ukázala první minuta druhého poločasu, v níž se střelecky prosadil Tomáš Jelínek3:7. Rapid se hnal za další brankou a byl lepší než brněnský soupeř, ale dočkal se až ve 31. minutě zásluhou Karla Rozbouda4:7. Bohužel téměř z protiútoku dokázal soupeř odpovědět brankou na 4:8.

Rapid se však nevzdával a odpověděl dalšími dvěma rychlými brankami, kdy se prosadil Petr Zajíček a Václav Koc6:8. Do konce utkání zbývalo 7 minut a Rapid se hnal za obratem, tuto snahu však utnulo několik dalších zvláštních rozhodnutí sudích. Ve 33. minutě obral o míč soupeře Václav Koc a zakončoval ve vyložené šanci, bohužel po několika sekundách se ozvala píšťalka rozhodčího, který souboj posoudil jako pátý akumulovaný faul Rapidu. Během další minuty bylo u brány Brna opět rušno, na hranici brankoviště byl několikrát tvrdě atakován Václav Koc, rozhodčí však ani jednu ze tří situací neposoudil jako šestý akumulovaný faul a soupeř naopak z jednoho protiútoku navýšil vedení na 9:6.

Další kontroverzní rozhodnutí přišlo po rozehře, kdy Václav Koc srazil Petr Starého, který svůj pád značně přifilmoval a rozhodčí opět jeho divadelní představení ocenili akumulovaným faulem Rapidu a druhou žlutou kartou pro Václava Koce, která znamenala vyloučení. Soupeř navíc dostal možnost zahrávat desetimetrový kop, který proměnil – 6:10. Rapid se nevzdával, přesto už vývoj utkání, které bylo narušeno několika podivnými verdikty rozhodčích, nedokázal otočit a tak se musel smířit s porážkou 7:12. Sedmou branku Rapidu dal po krásném sólu Tomáš Jelínek.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Nepodařil se nám vstup do zápasu. Po prvním střídání jsme prohrávali o dvě branky, v deváté minutě soupeř vedl již o čtyři góly. Vlci si svou aktivitou a bojovností vedení zasloužili. My se probudili až ve druhé části první půle, kdy se nám podařilo vedení snížit na rozdíl dvou gólů. Po sedmi sekundách kvůli naší nekoncentrovanosti soupeř opět odskočil a poločasový výsledek byl pro nás hrozivý. Do druhého poločasu jsme vstoupili od začátku aktivněji. Podařilo se nám dotáhnout již podruhé náskok Žabinských Vlků na rozdíl dvou branek. Rozhodující moment nastal při brejku na 6:9. Výsledek i za pomoci power-play se nám již nepodařilo zvrátit, Brno si vítězství zasloužilo. I přes vývoj utkání (nechci jmenovat příčiny) si nemůžeme dovolit dostat jedenáct karet za jedno střetnutí. Jen je podivné vzhledem k vyhecovanosti zápasu nepoměr karet a desetimetrových kopů mezi oběma týmy.“

Michal Odehnal (Žabinští Vlci Brno): „Jednalo se o náš nejdelší zápas sezóny, pravděpodobně i letos celé ligy. Absolutní spokojenost panuje s výsledkem, nicméně úplná spokojenost není s průběhem utkání. Celý týden se připravujeme na herní styl soupeře, nechceme se přizpůsobit jejich hře a hrát vlastní hru. To jsme nesplnili, relativně ano v první půli.
Druhá věc je vynikající power- play soupeře, na kterou jsem hráče upozorňoval, přitom jsme z této herní situace inkasovali tři góly."

Statistika

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.