Trenér Sparty Beni Simitči se vrátí z reprezentační akce v Kosovu a bude muset řešit složení svého mužstva proti stále se lepšícímu Liberci. Křivánek, Vokoun a Gerčák budou s českou reprezentací v Polsku, Kenneth Rakvaag zase bude čelit Portugalcům v norském dresu. Šance se tak otevírá pro gólmana Pavla Plecitého. Sparta si poradila v posledním zápase na palubovce Démonů Česká Lípa, kde vyhrála 8:3. Střelecky se zaskvěl Josef Gabčo, který vstřelil čtyři góly. Oba poslední zápasy jsou již přípravou na sérii proti Slavii, které bude určitě nejsledovanějším čtvrtfinálovým duelem.

Na play off se chystá také FTZS Liberec. V posledním duelu měl spadeno na Slavii, nad kterou v domácím zápase vedl dva nula, ale do poločasu šestkrát inkasoval. Svěřenci hrajícího trenéra Aleše Benka se netají tím, že by chtěli také konečně někoho z první pětky obrat o body. Proti Slavii se trefil třikrát Tomáš Janáček, který ale z hattricku radost žádnou neměl, když nevedl k bodům. „Splnili jsme svůj cíl a jsme v play off. Já osobně bych nechtěl hrát proti Chrudimi, proti jejichž defenzivě se velmi těžko prosazuje,“ prozradil. Tento záměr před cestou do hlavního města potvrzuje také Aleš Benek, který chce, aby udělal jeho tým maximum pro to, aby v posledních dvou zápasech zvítězil a skončil šestý. Dočkáme se překvapení?

Beni Simitči (trenér Sparty): „Návrat z reprezentační akce v Nizozemsku pro mě nebude vůbec ideální, kvůli reprezentačním povinnostem nám budou chybět Křivánek, Vokoun, Gerčák a taky Kenneth Rakvaag, takže se pokusím dát dohromady mančaft, tak abychom doma vyhráli. Liberec si zaslouží respekt, protože pomalu začínají vypadat jako opravdový klub, a to je pro naši ligu důležité.“

Aleš Benek (hrající trenér FTZS Liberec): „Moc dobře víme, že se blíží konec sezóny a vše se upíná k play off. Jsem rád za reprezentační pauzu, protože po náročných utkáních jsme potřebovali trochu od futsalu vypnout a znovu se nažhavit. Stále máme šanci skončit základní část na 6. místě a víme, že nám k tomu může dopomoct jenom výhra na Spartě a v Mělníku. Proto na Spartu pojedeme s jasným cílem vyhrát. Věřím, že když si to všechno sedne a budeme dobře bránit na vlastní polovině, tak můžeme být úspěšní. Víme, že Sparta má některé hráče na reprezentačních srazech, ale vůbec se na to neupínáme. Jejich kostra týmu kolem Angellota bude nebezpečná a očekávám velmi těžké utkání.“

________________________________________________
AC Sparta Praha - FTZS Liberec
PO 20:00 | UNYP aréna
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.