Karel Kruliš bude jistě rád, až tato sezona skončí. Příliš radosti mu nepřinesla. Démonům se tento ročník vůbec nevydařil. Českolipský celek se krčí na poslední příčce tabulky s osmi body. Přitom po prvních čtyřech kolech měli Démoni na kontě sedm bodů. Ve zbylém průběhu ale získali již pouze bod za domácí remízu s nováčkem Žabinskými Vlky. Celou základní část uzavřou Severočeši právě doma se Spartou. Podaří se Krulišově družině vzepřít a získat na závěr nějaký bod?

Sparta se v posledních kolech dostávala do velké formy a snažila se ještě nahánět tabulkově lépe postavené Teplice. Po parádní výhře s Interobalem 4:0 a vítězstvím 6:4 právě nad Démony nezvládli sparťanští futsalisté další domácí zápas s Chrudimí a padli po dvou trefách Pavla Drozda 0:2. Sparta na závěr letošní sezony přivedla zkušeného norského brankáře Kennetha Rakvaaga. Hlavním tahounem je pak bezesporu Angellot, který je jedním z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže.

Karel Kruliš (trenér, Démoni Česká Lípa): „Na tento zápas už se nesmírně těším. Ne proto, že přijede Sparta, ale proto, že bude pro nás konec sezony a my budeme moci, a také v to doufám, rychle zapomenout na tu blamáž, kterou jsme tento ročník předvedly. Sparta bude v herní pohodě a bude si na nás chtít smlsnout, ale pořád věřím v určitý morál a kvalitu svého týmu.“

Ago Simitči (prezident, AC Sparta Praha): „Jak už se ví, tak v pátek budu na lavičce jako trenér, což je pro mě role, která mi vůbec nesedí, nejsem na ni zvyklý, ale brácha je v Kosovu s reprezentací, takže ho musím zastoupit. Do České Lípy jedeme pro tři body, nedávno jsme je doma porazili, takže víme, co od nich čekat, doufám, že si hráči budou vědomi, že na lavičce není trenér ale prezident, tak ze sebe vydají maximum a pevně věřím, že to spolu zvládneme a na konci zápasu se budeme moct společně radovat.“

________________________________________________
FC Démoni Česká Lípa - AC Sparta Praha
PÁ 20:00 | MSH Č. Lípa
živě na YouTube

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?