Plzeň se od úvodu chopila míče a snažila se vytvářet šance. Jenže jako by byla branka Liberce v úvodu zakletá. Výborné zákroky předvedl domácí brankář, další tři střely zastavila branková konstrukce. Smůlu protrhl až v 10. minutě Gabriel Rick, který po přihrávce Petra Kozára zakončil situaci dva na jednoho. Na další branku se čekalo do 17. minuty. Lukáš Němec dostal přihrávku do svého brankoviště, ale neměl příliš možností na výběr. Naštěstí se mu směrem dopředu rozběhl Michal Štrajt, který od plzeňského brankáře dostal milimetrový míč, zpracoval si ho na pravačku a mezi nohama brankáře zvýšil na 2:0 pro Plzeň. Zároveň tím zaokrouhlil počet svých vstřelených branek v lize na 100! „Krásnej balón od Němy po tom, co už měl míč dýl na noze a nevěděl, co s ním. Snažil jsem se mu to rozběhnout a nádherně mě trefil přímo do kroku. Já se snažil si to nějak rozumně zpracovat, což se mi povedlo, a potom jsem už jenom pravou nohou prostřelil gólmana,“ popsal svou jubilejní trefu Michal Štrajt. Více už se do 1. poločasu nevešlo a Plzeň šla do šaten s dvougólovým vedením.

Na začátku druhého poločasu si hosté vytvořili tlak, ze kterého pramenily další šance a dobré zákroky domácího brankáře. Prostřelila ho až další střela Michala Štrajta, který načal další stovku ligových gólů. Na levé straně si orazil s Petrem Kozárem a vyslal směrem na branku pořádnou ránu, která se zastavila až v síti. Poslední gól utkání přišel po kombinaci Tomáše Vnuka a zakončujícího Petra Kozára v polovině druhého poločasu. Zbylé šance už zůstaly nevyužity a Plzeň si ze severu Čech odvezla uklidňující výhru 4:0 s čistým kontem Lukáše Němce.

Poslední zápas základní části čeká hráče Plzně v pátek v domácím prostředí proti Helasu Brno. Pokud utkání zvládnou a zvítězí, zajistí si prvenství v základní části a do play-off půjdou z nejvýhodnější pozice.

Ondřej Vlach (asistent trenéra FTZS Liberec): „Byl to zápas s opravdu těžkým soupeřem. Plzeň v něm potvrdila svoji extratřídu. Nás srážely chyby v přechodové fázi a v situacích, kdy jsme mohli ohrozit branku hostí. Bohužel jsme tyto situace řešili špatně a může nás tak jen mrzet, že jsme nevstřelili žádnou branku. Soupeř byl v těchto situacích mnohem lepší a proto zaslouženě vyhrál. My však můžeme kluky pochválit za bojovnost a nasazení.“

Michal Štrajt: „Potom, co jsme nezvládli zápas na Spartě jsme nic jiného než tři body, nemohli brát. Taky jsme tak podle toho k zápasu přistoupili a odehráli ho velice dobře. Měli jsme hodně šancí, několikrát jsme nastřelili tyč, brankář Liberce chytil hodně věcí. Výhra 4:0 je určitě super proti kvalitnímu soupeři, který dnes zahrál dobré utkání.“

Statistika

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.