Dynamo má na devátém místě už osmnáct bodů za šest výher, čtyři z nich z domácí palubovky, kde se cítí parta kolem Radima Pouzara silná v kramflecích. Potvrdit to bude chtít i v posledním domácím zápase letošní sezony proti jednomu z nejsilnějších soupeřů. Výsledky proti top 5 z domácí haly zatím příznivé nejsou – Plzeň na jihu Čech vyhrála 11:2, Teplice 7:1, Slavia 10:1 a Sparta 6:4. Českobudějovičtí byli po vítězství nad Rapidem spokojení s výsledkem i výkonem. Hlavní tahoun David Radouch nastřílel ve 13 zápasech 11 branek a dotahuje se na nejlepšího střelce Petra Benáta, který jich má na svém kontě 15. Ten ale bude Dynamu proti Chrudimi kvůli svalovému zranění chybět. Naopak se vrací brankář Štefan Beránek. Tento týden čeká Dynamo ještě cesta do Lovosic a další těžký souboj se Svarogem. V programu už je pak jen dubnová dohrávka na Slavii, o reálnou šanci na play off tak Jihočeši přišli po zaváhání Teplic v Mělníce.

Chrudim se bodově dotáhla na první Plzeň, když navázala na výhru 2:1 vítězstvím 2:0 nad Spartou. Všechny čtyři branky nastřílel Pavel Drozd, který je s osmnácti brankami nejlepším kanonýrem týmu, jeho bratr David se zapsal mezi střelce šestnáctkrát. Zajímavé je i to, že se obě dvojčata přetahují i v historické bilanci, Pavel vsítil už 103 ligových gólů, zatímco David 102. V Praze se blýskl čistým kontem brankář Rennan, hodně mu pomohla už tradičně solidní obrana, ve dvaceti zápasech inkasovali svěřenci trenéra Condeho jen dvacet branek. Hlavně Yuri a Everton v tomto ohledu odvedli na Spartě spoustu týmové práce. Bude zajímavé sledovat, zda Conde dá v Budějovicích šanci také dalším hráčům, kteří čekají na svoji příležitost.

Karel Sláma (hráč Dynamo PCO České Budějovice): „Pro nás a naše fanoušky, kteří bohužel stále nemohou být s námi, ale věřím, že se dívají na přenos, bude středeční zápas další futsalovou zkouškou. V předchozím kole s Ústím jsme podali slibný výkon, ten bychom rádi zopakovali i ve středu s Chrudimí. Chceme být konkurenceschopní a neustále se zlepšovat, proto si přejeme uhrát co nejlepší výsledek."

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Čeká nás sedmý zápas v osmnácti dnech, to není nic jednoduchého. Ale dokážeme se s tím popasovat velmi dobře. Musíme být chytří a vybrat správnou strategii pro zápas. Opět nám jde hlavně o vítězství a o vylepšení našeho obrazu hry.“

_____________________________________________________
SK Dynamo PCO České Budějovice - FK Chrudim
ST 19:00 | SH Lokomotiva ČB
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.