Dvě branky Radka Hrdého a jedna Jana Kalabise dovedly Olympik k nečekaným třem bodům proti Svarogu. Mělník vycházel ze obranného bloku a efektivně využíval šance ke kontrům. „Musím kluky maximálně pochválit. Předvedli jsme heroický výkon a Teplice jsme našim nasazením zaskočili,“ pochvaloval si trenér Jakub Němec. Mělník je před měřením sil se sešívanými na osmém místě s 22 body, ale má na dostřel i šesté místo, na které ztrácí jediný bod. Šest ze sedmi výher nasbíral na své vlastní palubovce. Nejlepšími střelci jsou Dominik Šup a Jakub Moravec s dvanácti brankami. Se Slavií se v Praze utkal hned v prvním kole a prohrál 3:9.

Slavia zastavila krátký úsek neúspěšných výsledků výhrou nad Libercem, pak odehrála vyrovnané utkání s Chrudimí. Jedinou branku vstřelil David Jošt, který se tak nadále přetahuje s Tomášem Vnukem o pozici nejlepšího střelce 1. FUTSAL ligy. Oba teď mají na svém kontě 26 gólů. Slavia poslala nedávno na hostování do Olympiku svého brankáře Jana Žežulku, kterému nebrání v tom, aby proti ní nastoupil, což je sympatické, ale i logické, pokud ho chtěla udržet v herním rytmu. Žežulka se po zranění v Ústí nad Labem vrátil na lavičku a pokud bude fit, tak už může poprvé v životě čelit slávistickým střelám jinde než na tréninku. Slavii se také po odpykání trestu vrací slovenský reprezentant Matúš Ševčík. Trenér David Frič se netají tím, že svůj tým začal tvrdě připravovat na play off. Určitě do něj ale bude chtít jít z vítězné vlny.

Jakub Němec (trenér Mělníka): „Během jednoho týdne nás čeká třetí velmi silný tým na naší palubovce. Slavia má velmi dobrý tým, a od příchodu nového trenéra už udělala velký pokrok, což ukázala v posledním utkání s Chrudimí. Slavie bude velký favorit a bude chtít zvítězit. My se však velkých jmen nebojíme, a to už pocítilo několik hvězdných týmů. Chceme výkonem navázat na poslední úspěšné utkání s Teplicemi. Když se nám to podaří a ještě přidáme více kvality do útoku, tak můžeme opět uspět."

Jan Homola (kapitán Slavia): „Všechny zbývající zápasy v základní části bychom měli výsledkově zvládnout a získat plný počet bodů. Chystáme se na play off, ale určitě bychom do něj chtěli jít z nějaké vítězné série a v dobrém rozpoložení."

Zdeněk Sláma (Slavia): „Bude to úplně jiný zápas než proti Chrudimi, v Mělníce to nebývá to jednoduché, předpokládám, že budeme dobývat obranu. Teplice tam prohrály, to je další důkaz, že to nebude jednoduché. Musíme vše odmakat s naprostou koncentrovaností."

_______________________________________________
SK Olympik Mělník - SK Slavia Praha
ÚT 20:30 | SH Mělník
živě na Facebooku

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?