Brněnští futsalisté minulou středu sice padli s vedoucím celkem tabulky Interobalem Plzeň 1:3, ale v pátek v důležitém souboji porazili tabulkového soupeře FTZS Liberec 5:4. Po brankách Filipa Havrdy a Jakuba Sznapky byl stav po první dvacetiminutovce nerozhodný. O výhře rozhodly další branky. Dvakrát se střelecky prosadil David Cupák a jednou také Milan Svoboda. Do sestavy se ve středu může vrátit po karetním trestu Zbyněk Špička.

Mizérie Démonů se stále prohlubuje. Minulé pondělí sice Česká Lípa v závěru utkání potrápila Spartu a padla pouze o dvě branky. V neděli ale svěřenci trenéra Karla Kruliše nedokázali zabrat na palubovce nováčka Žabinských Vlků. Severočeši museli skousnout další porážku, tentokrát 4:7. Dvě trefy Vítězslava Hrubého, zásahy Tomáše Fichtnera a Tomáše Abrháma na bodový zisk nestačily. Podaří se trápícím se Démonům bodovat v dalším duelu na brněnské půdě?

Lukáš Matyska (hráč, Helas Brno): „Ve středu nás čekají Démoni z České Lípy, kteří jsou pro mě překvapením, že se nachází ve spodu tabulky, protože mají kádr na play-off. Nečeká nás lehké utkání, ale budeme chtít předvést zodpovědný týmový výkon s vítězným koncem pro nás.“

Karel Kruliš (trenér, Démoni Česká Lípa): „Po nedělním výletě do Brna nás čeká tato moravská destinace opět, a to na daleko vyspělejší mužstvo, které je pod vedením trenéra Galii na vzestupu, drží si svůj standart a je v polovině tabulky. My musíme ukázat svůj morál, odehrát kvalitní utkání a být Helasu vyrovnaným soupeřem.“

_______________________________________________
Helas Brno - FC Démoni Česká Lípa
ST 19:30 | SH Vodova
živě na YouTube 

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.