Také FTZS musí poctivě sbírat body. Severočeši by si rádi zajistili šesté místo v tabulce před Helasem. Náskok činí ale pouze jeden bod. V uplynulém týdnu se Liberec představil ve dvou venkovních utkáních v Praze a v Brně. Nejprve tým hrajícího trenéra Aleše Beneka padl v Edenu se Slavií 2:7, aby následně zapsal další porážku tentokrát se svým tabulkovým konkurentem Helasem Brno 4:5. V těchto duelech se dvakrát prosadili Jakub Žoček a Tomáš Janáček, jejichž branky bude FTZS v závěru základní části nutně potřebovat.

Interobal nezvládl páteční utkání na Spartě. V UNYP aréně svěřenci Marka Kopeckého padli 0:4. Jednalo se teprve o třetí zápas v sezoně, kdy Tomáš Vnuk nebodoval. Nejproduktivnější hráč celé soutěže si bude chtít spravit chuť hned v úterý v Liberci. Ve zlepšení věří i Gabriel Rick. „Věřím, že tenhle výkon už nezopakujeme a dostali jsme zaslouženou facku. Všichni hráči si uvědomují, o co hrajeme a věřím, že vyhrajeme základní část a připravíme se na play-off!“ uvedl před utkáním slovenský reprezentant.

Aleš Benek (hrající trenér, FTZS Liberec): „Přijede k nám lídr soutěže a velký aspirant na titul. Víme, že Plzeň chce vyhrát základní část a cokoliv jiného než tři body pro ně bude ztráta. Budeme jim chtít zápas co nejvíce znepříjemnit a prezentovat se nebojácným výkonem. V posledních utkáních jsme nepodali vůbec špatné výkony, ale výsledkově nás sráží hloupé chyby do obrany. Věřím, že budeme opět hrát na hranici svých možností a při troše štěstí můžeme favorita zaskočit.“

Dušan Künstner (hráč, SK Interobal Plzeň): „Do Liberce jedeme s jasným cílem - odčinit zápas na Spartě, který nám nevyšel jak herně, tak ani výsledkově. Teď nás čekají poslední dva zápasy před play-off a bude důležité, abychom oba zvládli vítězně a udrželi první místo po základní části. Ale rozhodně nás v Liberci nečeká nic jednoduchého. Liberec bojuje o co nejlepší pozici pro play-off a potřebují každý bod, takže nám nic nedarují a nevypustí žádný míč. Přesto si myslím, že se zápas bude odvíjet od toho, jak k němu přistoupíme my.”

____________________________________________________
FTZS Liberec - SK Interobal Plzeň
ÚT 19:30 | ZŠ Dobiášova

Profil haly

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kapacita 300 sezení / 50 stání

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?