Pražané mají totiž na čtvrtém místě 40 bodů. Na Teplice jich ztrácí pět, ale mají jeden zápas k dobru. Navíc se Severočechy odehrají poslední zápas základní části 16. dubna. Sparta tak má motivaci skončit třetí a vyhnout se ve čtvrtfinále play off Slavii.

Tým trenéra Beniho Simitči vyhrál poslední čtyři zápasy v řadě. Poslední skalp je ale nejcennější. Sparta doma v pátek porazila vedoucí Plzeň 4:0 a před soubojem s rivalem si notně zvedla sebevědomí.

Chrudim odehrála v pátek večer vyrovnaný zápas v Edenu, kde vyhrála díky dvěma brankám Pavla Drozda 2:1. Východočeši mají ve svých rukách druhou příčku po základní části. Při případném zaváhání Interobalu by ještě mohli pomýšlet i na prvenství, ale musí si udržet stoprocentní bilanci v posledních třech zápasech. A na Spartě rozhodně Chrudim nechce body nechávat.

Napětí mezi oběma celky by se dalo krájet. Sparta byla totiž v letošní sezoně prvním celkem, který tým kouče Condeho obral o body. Dvanáctého září remizovali Pražané na východě Čech 2:2. Za domácí se dvakrát trefil David Drozd. Za hosty se radovali Hrdina a Brahimi, který srovnal dvě minuty před koncem. V celkové bilanci obou soupeřů jasně dominuje FK Chrudim se sedmnácti výhrami, pěti remízami a pouhými třemi porážkami. Celkové skóre činí 111:52 ve prospěch Chrudimi.

Zápas začíná ve 20 hodin. Vy ho můžete živě sledovat na Tipsportu nebo LSTV. Utkání komentuje Radek Klier.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Jdeme od zápasu do zápasu, pořádně se na Chrudim připravíme a budeme ji chtít porazit. Myslím si, že jsme na dobré vlně, budeme se poctivě připravovat, aby zápas s Chrudimí skončil v náš prospěch.“

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Naše idea se stále nemění, jako hlavní je v současné době příprava na vyřazovací boje. Pochopitelně chceme získat další vítězství, v první části sezony jsme proti tomuto soupeři dva body ztratili. Soustředíme se na vývoj našeho týmu, jdeme dopředu. Věříme, že to bude skvělý zápas dvou kvalitních soupeřů a že uvidíme řadu dobrý futsalových momentů.“

_________________________________________________
AC Sparta Praha - FK Chrudim
NE 20:00 | UNYP aréna
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.