Severočeši v minulosti už několikrát zjistili, že Olympik je velmi nepříjemný soupeř, který hraje tvrdě, navíc umí prodat svou bojovnost a zarputilost. Všechny tyto atributy Mělníku v pátek nechyběly. Teplice dokázal zdolat díky skvělému brankáři Šandovi, kterému vydatně pomáhali nesmírně obětaví spoluhráči. 

Svarog po vlažnějším začátku začínal být postupem času nebezpečnější, v 8. minutě ale inkasoval, když Casassu ranou z velkého úhlu prostřelil Hrdý. Tepličtí zapnuli na vyšší obrátky, defenziva domácích ale pracovala na jedničku. Za svou aktivitu ale byli odměněni vyrovnávající trefou. Minutu a půl před koncem prvního poločasu překonal Šandu nadvakrát Adriano. 

Po obrátce byl obraz hry ještě více barevnější pro Svarog. Svou převahu ale nedokázal přetavit ve vedoucí gól. A to se při držení míče snažil o power play. Doménou Mělníka byly rychlé protiútoky. Jeden takový po soupeřově trestuhodné chybě v rozehrávce zrealizovali Hrdý s Kalabisem – druhý jmenovaný poslal po nezištné příhře míč do odkryté branky a Olympik znovu vedl.

Teplice pokračovaly v power play, jejich pokusy ale nelikvidoval pouze brankář Šanda, ale blokovali je i obránci. Dvě a půl minuty před koncem navíc Hrdý pohotově trefil přes celé hřiště prázdnou branku. Teplicím se ještě při power play povedlo snížit na rozdíl jedné branky, vyrovnat mu ale nadšeně bojující soupeř nedovolil.

V úterý 30. dubna bude hrát Olympik už potřetí v řadě doma, tentokrát proti pražské Slavii. K dobru na deváté České Budějovice má i nadále čtyři body, ve hře jich je ještě devět.

Jakub Němec, trenér Olympiku: "Dneska musím kluky maximálně pochválit. Předvedli jsme heroický výkon a Teplice jsme našim nasazením zaskočili. Od začátku jsme věřili, že dnes můžeme zvítězit a za tím jsme celý zápas šli. Všichni hráči na hřišti nechali úplně všechno a tak by to mělo vypadat. Konečně jsme předvedli dozadu bezchybný výkon, soupeře nepouštěli do větších šanci. Většinu střel kluci díky výbornému pohybu zablokovali a když už něco prošlo tak to pochytal skvělý Šanda. Navíc jsme dopředu přidali kvalitní nadstavbu. Kluci si dnešní vítězství zasloužili, a jsem hlavně rád, že to bylo podtrženo vynikajícím výkonem."

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "V Mělníku je po našich zkušenostech vždy trochu specifické utkání pro nás. Soupeř se zatáhl a snažil se vyčkat na brejkové situace nebo jednoduché vyhození na pivota, aby se dostal na útočnou půli. Soupeř měl pocitově 4 střely na branku a vstřelil 3 góly. My naopak šancí a střel měli dost, ale buď jsme finální řešení vyhodnotili pozdě nebo tam měl soupeř nohu a na poslední chvíli odbránil. Utkání si musíme vyhodnotit a ponaučit se z toho. Tyhle situace a řešení budou hlavně v play off podobné a my je musíme v rozhodující chvíli správně vyřešit."

Statistika

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.