Do utkání vstoupily oba celky velmi aktivně, sparťané drželi míč, zatímco hosté presovali. Gólový účet zápasu otevřel už ve třetí minutě Jesús Gualda, který se výborně uvolnil na pravé straně hřiště a z dálky propálil Ondřeje Vahalu – 1:0. Hra pokračovala ve vysokém tempu, ale převážně ve středu hřiště, protože defenzivní práce obou celků byla velmi dobrá. Do více šancí se dostávala Sparta, ale nedařilo se jí v zakončení. Do konce prvního poločasu už gól nepadnul, do šaten šli s vedením sparťané.

Do druhé půle vstoupili hosté s cílem vyrovnat, ale hned v úvodu jim šanci překazil Kenneth Rakvaag. Ve 24. minutě se do brejku dostal Maicon, ale Vahalu neprostřelil. O minutu později se do podobné pozice dostal po přihrávce Angellota znovu a tentokrát se nezmýlil – 2:0. Hosté začali zkoušet kombinační hru, ale obrana Sparty byla bezchybná a nenechali hosty se dostat do vyložené šance. Ve 29. minutě fauloval Vahala Bernarda v pokutovém území a daroval tak domácím penaltu, kterou ale Angellot nevyužil. Plzeňští se rozhodli pro power-play, čehož podobně jako proti Démonům využil Jiří Vokoun – 3:0. Hosté se snažili o snížení, ale veškeré pokusy zlikvidoval výborně chytající Kenneth Rakvaag. V samotném závěru však přidali poslední branku domácí, po výborné kombinaci Vokouna a Křivánka se prosadil druhý jmenovaný a stanovil tak konečný výsledek utkání – 4:0.

Jiří Vokoun (hráč Sparty): „Dneska rozhodlo, že jsme k zápasu přistoupili úplně jinak než v Plzni. Hráli jsme na sto procent, kombinačně, nedělali zbytečné chyby vzadu a bojovali jeden za druhého. Dávali jsme góly, ty Plzeň nedávala, takže bych řekl, že to rozhodlo.“

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Zápas na Spartě jsme zaslouženě prohráli. Bohužel pro nás jsme nebyli vůbec nebezpečí a vytvořili si minimum šancí. Nezbývá nic jiného, než pogratulovat soupeři. Věřím, že tenhle výkon už nezopakujeme a dostali jsme zaslouženou facku. Všichni hráči si uvědomují, o co hrajeme a věřím, že vyhrajeme základní část a připravíme se na play-off!“

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?