Zápas začal oťukáváním soupeřů. Domácí si daly za úkol dbát hlavně na obranu a vyrážet v případě možností na brejky. Plzeňští věděli, že by měli mít útočnou převahu, ale také nechtěli útočit bezhlavě. První větší rozruch byl na hřišti v osmé minutě. Bohužel ale nebyl spojen se změnou skóre. Brankář Klímek zachytil při šanci hostí míč a poslal ho dlouhým výhozem na polovinu Plzně, kde si ho chtěl převzít domácí Presl. Ten byl ale atakován vybíhajícím golmanem Němcem, který následně zůstal ležet a do zápasu už nezasáhl. Minutu na to se už ale skóre měnilo. Hosté se ujali vedení poměrně nenápadnou akcí. Štrajt vystřelil z pravé strany hned poté, co se k němu dostal míč a ten skončil po přízemním pokusu u pravé tyče brány - 0:1. Domácí to vyvedlo z koncentrace a "odměnou" byla o dvě minuty později druhá branka Plzně. I o druhý gól se postaral Štrajt, který patičkou tečoval do brány nabídku svého spoluhráče z pravé strany - 0:2. Další změna na ukazateli skóre mohla přijít ve 13.minutě. Přízemní pokus Michala Seidlera skončil ovšem na pravé tyči branky a posléze se míč odrazil do zámezí. První poločas tedy nakonec skončil s rozdílem dvou vstřelených branek hostů.

Do druhého poločasu vstoupil Helas aktivněji než do toho prvního a hned to bylo znát. Hrál se futsal se šancemi na obou stranách, ale žádná nebyla zakončena tak dobře, ale změnila skóre utkání. Tedy až do 29.minuty.  To z levého křídla vyslal střelu na bližší tyč Holý. Brankář Klímek musel reagovat na nabíhajícího Seidlera a míč nakonec skončil v síti - 0:3. Plzeň mohla dát další branky. Ve 33.minutě nejprve zneškodnil šanci Seidlera Klímek a pak Štrajt nebyl daleko od hattricku, jeho pokus ale nalezl jen horní tyč brány Helasu. V 37.minutě se pak podařilo dát gól i domácím. Havrda ukořistil míč, přiblížil se s ním k bráně, střelou po zemi překonal Vahalu a snížil na rozdíl dvou branek - 1:3. Helas pak chtěl ještě zápas zdramatizovat, ale další branka už k vidění v tomto utkání nebyla. Lídr tabulky si tedy na západ naší republiky odvezla vítězství 1:3. 

Tarik Lukšija (hráč, Helas Brno): "Do dnešního utkání jsme šli s tím, že chceme Plzeň minimálně potrápit. Plzeň držela většinu zápasu míč pod kontrolou, ale my jsme ji svou bojovností a dravostí nenechali zadarmo ani milimetr palubovky. Myslím si že jsme odehráli celkem dobré utkání, ze kterého jsme si my mladí hráči opět něco odnesli. Teď se už soustředíme a připravujeme na páteční utkání s Libercem, které bude pro nás klíčové a pevně doufám a věřím že tuhle bojovnost a dravost přeneseme i do pátečního utkání a zvítězíme!"

Tomáš Buchta (hráč, SK Interobal Plzeň): "V prvním poločase jsme měli náznaky šancí, ale špatným pohybem jsme se nedostali k lepším střelecký pozicím. Ve druhém poločase nás uklidnil třetí gól, po kterém jsme už hru kontrolovali a došli si pro důležité tři body."

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?