Dynamo má na devátém místě patnáct bodů za pět výher, z nichž už dvě jsou z palubovek soupeřů – ta poslední z České Lípy, kde řádilo budějovické eso David Radouch, který se trefil hned čtyřikrát. Ve středu v Budějovicích ale bez velkých potíží zvítězil Svarog Teplice, domácí se prosadili jenom jednou, když se trefil Jiří Hrbáč. Tentokrát bude parta kolem Radima Pouzara cítit mnohem větší šanci na zisk bodů a bude chtít oplatit Rapidu nedávnou porážku. V zápase v Ústí dokázali českobudějovičtí dotáhnout stav 0:4 a pak také 4:7, ale nakonec prohráli o branku, navíc přišli o vyloučeného brankáře Zdeňka Křížka. Petr Benát zaznamenal v tomto duelu hattrick.

Nováček z Ústí má na svém kontě dvě výhry a čtyři remízy. Porazit dokázal Démony z České Lípy a také svého pátečního soupeře. K bilanci nedávno přidal další bod za remízu 4:4 s Mělníkem a odlepil se od posledního místa. Potvrdit vzestup ale budou potřebovat svěřenci Martina Dlouhého také v pátek. Vítěz ankety Nejlepší nováček 1. FUTSAL ligy  Tomáš Jelínek už má na svém kontě čtrnáct gólů a třináct asistencí, nejlepším střelcem je ale Petr Výborný se 17 brankami. Rapid se bude určitě chtít vyvarovat slabším pasážím s poklesem koncentrace, kterým se nevyhnuli hráči ani v už několikrát zmíněném zápase proti pátečnímu soupeři z krásného jihu Čech. Kvůli karetnímu trestu budou chybět Petr Tichý a Karel Rozboud.

Vojtěch Vejvar (trenér Dynama PCO): "Po jednodenním odpočinku a porážce s velmi dobrými Teplicemi je tu další domácí utkáni, které chceme zvládnout za 3 body a vrátit Ústí porážku z jejich palubovky. Výhra by upevnila naší pozici v tabulce a zároveň by nás přiblížila play-off."

Matěj Čapek (hráč/předseda FC Rapid): “V krátkém sledu nás čeká další utkání s Českými Budějovicemi. Bohužel nepojedeme k utkání vinou disciplinárních trestů v plné sestavě, přesto nechceme odjíždět z Budějovic s prázdnou. Naopak chceme v posledních utkáních splnit náš cíl, kterým je umístění mimo pozice, které by za normálních okolností znamenaly sestup.“

___________________________________________________________
SK Dynamo PCO České Budějovice - FC Rapid Ústí n. L.
PÁ 20:00 | SH Lokomotiva ČB
živě na YouTube

Profil haly

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?