Helas má za sebou domácí utkání s Interobalem. Těžkou prověrku Jihomoravané neustáli a padli po výsledku 1:3. Na konci utkání vstřelil jedinou branku Brna Filip Havrda. Helas se bude snažit v zápase s FTZS zabrat, protože na bodový zisk čeká tři zápasy. Na odpočinek mít ale příliš času od středečního utkání s Plzní nebude. Chybět navíc bude po čtvrté žluté kartě Zbyněk Špička. Naopak k dispozici bude nejlepší střelec týmu Ivan Šarközy a zkušený David Cupák.

Liberec se představil v úterý v Edenu. Po relativně vyrovnané první polovině zápasu Slavia přidala a FTZS si odvezl porážku 2:7. Střelecky se prosadili pouze pěknou ranou Jiří Šisler a z desetimetrového kopu Jakub Žoček. Důležitější zápas ale čeká celek Aleše Beneka v pátek. Hrající trenér je také jedním z nejproduktivnějších hráčů libereckého celku. Postrádat bude Liberec ale pravděpodobně Tomáše Vobořila, který si poranil na Slavii kotník.

David Presl (hráč, Helas Brno): „V pátek nás čeká v nabitém programu zápas s Libercem, se kterým se utkáme během jednoho týdne podruhé, ale tentokrát na domácí palubovce. Určitě budeme chtít předvést mnohem lepší a soustředěnější výkon než v Liberci, kde jsme po špatném výkonu zaslouženě prohráli 3:1. S Libercem bojujeme o šesté místo pro play off a jiná možnost, než 3 body pro nás nepřipadá v úvahu.“

Aleš Benek (hrající trenér, FTZS Liberec): „Po dvou velmi těžkých utkáních a zasloužených prohrách nás čeká odveta s Helasem. Jsme si vědomi síly soupeře a víme, že jsou v domácím prostředí nebezpeční dopředu. Oproti utkání u nás se jim do sestavy vrátí David Cupák, který jejich hře dodává patřičný směr a klid. Čekám podobný zápas jako u nás. My chceme jít za každou cenu do play off ze šestého místa a proto do Brna nejedeme pouze bránit. Před tímto vzájemným zápasem jsme v lepší pozici a jsme si toho vědomi. Pokud navážeme zejména na druhý poločas z domácího vzájemného souboje a opět bude čarovat v brance Vogt, tak jsem přesvědčený, že můžeme pomýšlet na tři body. Klíč k úspěchu je jasný. Hrát od prvního střídání důrazně, vyvarovat se zbytečných chyb a držet velké tempo hry.“

_______________________________________________________
Helas Brno - FTZS Liberec
PÁ 20:00 | SH Vodova
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?