Sparťanští futsalisté zahájili čtvrtý březnový týden úspěšně. V pondělí porazili svěřenci trenéra Beniho Simitčiho Českou Lípu 6:4. Prosadil se zejména Josef Gabčo, který zaznamenal hattrick. Po jedné brance přidali Jesus, Vokoun a Křivánek. Sparta tak stále drží čtvrté místo před Slavií a schyluje se ke čtvrtfinálovému duelu mezi trenéry Simitčim a Fričem. Zápasy jejich týmů jsou vždycky velice vypjaté. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Angellot, který nasbíral již jedenačtyřicet kanadských bodů.

Do Prahy se vydává vedoucí celek tabulky Interobal ve velmi dobrém rozpoložení. Plzeňský celek je v tomto ročníku stále neporažený. Ve svém boku má navíc kompletní reprezentační čtyřku ve složení Holý, Seidler, Rešetár a Vnuk. Nejproduktivnějším hráčem Interobalu a celé soutěže je právě Tomáš Vnuk, který hraje ve velké formě. Tu bude chtít předvést i na Spartě, kde působil v sezoně 2018/2019. Před měsícem se ve vzájemném střetnutí radoval z vítězství 5:1 celek trenéra Marka Kopeckého.

Beni Simitči (trenér, AC Sparta Praha): „Na zápas se moc těším, abych řekl pravdu, tak se na něj těším ještě více než na pondělní proti Chrudimi. Bohužel proti Plzni jsme nemohli dokázat sílu našeho týmu, byl to nepovedený zápas. Bude nám chybět Carlinhos, který si v posledním zápase poranil zadní stehenní sval, takže vzhledem k jeho věku nebudeme nic riskovat. Mám teď dostatek hráčů, dokonce každý týden se mi jeden nebo dva nevejdou na soupisku, což u mě nebývá zvykem, ale díky bohu za to. Budeme na pátek připravení, hráči už se nemůžou dočkat, chtějí ukázat sobě i všem ostatním, že výpadek prvního poločasu v Plzni byl náhodný. Myslím si, že pokud budou hráči psychicky připraveni, tak se ten zápas může vyvíjet jakkoliv, i když favoritem nejen zápasu, ale i ligy zůstává Interobal Plzeň.“

Tomáš Buchta (hráč, SK Interobal Plzeň): „Čeká nás velmi těžké utkání. Musíme se dobře takticky připravit a navázat na dobrý výkon z domácího zápasu. Věřím, že utkání zvládneme a z Prahy povezeme tři body."

_____________________________________________________
AC Sparta Praha - SK Interobal Plzeň
PÁ 20:00 | UNYP aréna
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?