V úvodu utkání se do šance dostávali hlavně hosté, když z dálky vystřelil Havrda, ale bránu Libora Gerčáka netrefil. Zápas pokračoval v pomalejším tempu, sparťané se snažili kombinovat, ale napadání hostů a nepřesnosti v rozehrávce jejich snažení komplikovalo. První branka padla až v 10. minutě po úniku Josefa Gabča, který proti Marešovi nezaváhal – 1:0. Do konce prvního dějství padla už jen jedna branka a opět z futsalky Josefa Gabča, který ze strany hřiště prostřelil dva bránicí hráče a brankáře Mareše – 2:0. V samotném závěru poločasu se do šance dostal i Martin Hora, který ale z těžké pozice netrefil prázdnou bránu.

Úvod druhé půle byl podobný té první, domácí kombinovali a hosté napadali. Gólový účet se opět otevřel ve 30. minutě, když se do brejku dostal Diego, obstřelil brankáře, ale trefil pouze tyč, tam však byl Jesús, který se před prázdnou bránou nezmýlil – 3:0. O čtyři minuty později zkompletoval hattrick Josef Gabčo, který využil standartní situace, a zpoza deseti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:0. Hosté šli do power-play, čehož využil Jiří Vokoun a do prázdné brány navýšil na 5:0. Výpadek koncentrace Sparty využili hosté a tlakem na rozehrávku se jim podařilo snížit na 5:1. Po šestém akumulovaném faulu hostů si vzal na starost 10m kop Lukáš Křivánek, který se nezmýlil – 6:1. Tři minuty před koncem tlak hostů neopadl a dokázali nakonec postupně snížit góly Abrhama, Rotta a Fichtnera na konečných 6:4.

Libor Gerčák (brankář Sparty): „Když někdo v týmu chybí, tak je to většinou znát. Zápas, až na ten závěr jsme zvládli dobře. Tam jsme udělali naivní chyby, že nám soupeř v podstatě z ničeho čtyřikrát skóroval, z toho do prázdné brány asi třikrát. Vyvarovat se těch chyb a byl by ten výsledek jednoznačnější.“

Karel Kruliš (trenér Démonů): „Zápas na Spartě byl opět o trpělivosti a prosazení se v koncovce, což se nám úplně v začátku nevedlo. První poločas jsme prohráli o dva góly. I přes řadu slibných šancí se nám nepodařilo skórovat. Druhá půle se nesla ve stejném duchu, ale opět jsme dostali laciný gól na tři-nula. V zápětí jsme se vyfaulovali, přišly desetimetrové kopy Sparty a gól na pět-nula. Potom Sparta už v zápase ztratila koncentraci a nám se povedlo dát čtyři góly, což je pro nás i v této situaci důležité, že jsme se prosadili gólově."

Statistika

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.