Helasu momentálně patří sedmá příčka a doslova bojuje o co nejlepší postavení v play off. Osmý Mělník má stejně bodů i stejně zápasů. Na šestý Liberec už Brňané ztrácí čtyři body a soupeř má jeden duel k dobru. Během března odehráli futsalisté kouč Galii dva zápasy a ani v jednom nebodovali. Na Spartě prohráli 2:8 a v Liberci 1:3.

Plzeň si v čele tabulky aktuálně drží šestibodový náskok. Nicméně pronásledovatelé z Chrudimi a Teplic mají jednu dohrávku k dobru. Interobal ale má vše ve svých rukách. Pokud ve zbylých čtyřech zápasech nezaváhá, stane se vítězem základní části. Stále totiž platí, že tým Marka Kopeckého ještě v tomto ročníku neprohrál!

Plzeň se s Helasem ještě neutkala. Odveta je naplánovaná na 2. dubna, kdy skončí pouť Interobalu v základní části. V loňském roce vyhrála Plzeň doma 2:1 a v Brně pak vysoko 6:1. Historická vzájemná bilance hovoří také pro soupeře ze západu: 11 výher, 1 remíza a 6 proher při celkovém skóre 75:62.

Filip Havrda (hráč Helasu): „Ve středu nás čeká možná nejtěžší utkání v sezoně. Před soupeřem máme určitě respekt, protože víme, že má obrovské kvality jak v útoku, tak v obraně. To mimo jiné dokazují každý zápas. Víme, že naše kvality se asi nebudou rovnat kvalitám soupeře, ale to se budeme snažit nahradit naší bojovností a obětavostí. Očekávám, že na nás Plzeň naletí hned od úvodu zápasu a budou nám chtít znepříjemnit počínání na hřišti.“

Michal Holý (hráč Plzně): „Zápas na půdě druhého brněnského celku bude určitě o hodně těžší. Překvapil mě jejich výsledek se Spartou, když prohráli jednoznačně. S námi to bude ale úplně jiný zápas a musíme k tomu přistoupit zodpovědně hlavně dozadu. Věřím, že si to pohlídáme a v Brně vyhrajeme.“

____________________________________________
Helas Brno - SK Interobal Plzeň
ST 19:30 | SH Vodova
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?