Mělnický celek má za sebou vyrovnané utkání dvacátého kola 1. FUTSAL ligy. Olympik vybojoval v lovosické hale remízu s ústeckým Rapidem 4:4. V prvním poločase se dvakrát prosadil tahoun Dominik Šup. Jiří Miker a Dominik Šustr přidali své trefy ve druhé dvacetiminutovce. Trenér Jakub Němec ale přišel do nejbližších dnů o brankáře Jana Žežulku, který z utkání odstoupil po ošklivém zranění hlavy.

Olympik čeká ještě hodně práce s vybojováním pozice v play-off. Na deváté Dynamo mají svěřenci trenéra Němce náskok čtyř bodů. Na čele týmové produktivity se nachází Dominik Šup, který nasbíral jednadvacet kanadských bodů.

Svěřenci trenéra Felipe Condeho si došli bez větších potíží k zisku třech bodů. Chrudim zvítězila na palubovce FTZS 7:0 a s výkonem celého týmu byl spokojen i náročný brazilský kouč.  „Když vezmu v potaz počet odehraných zápasů tento týden, v Liberci to z naší strany byla excelentní prezentace. Kontrolovali jsme tempo hry, nedali jsme kvalitnímu libereckému mužstvu mnoho příležitostí, naopak jsme předvedli dobré herní varianty v ofenzivní fázi,“ uvedl po utkání Conde. Dvakrát se střelecky uvedli Max a bratři Drozdové. Sedmou branku přidal v závěru střetnutí Kubát.

Chrudimští futsalisté jsou na druhém místě tabulky a přepokládá se, že po remíze s Interobalem svedou zejména souboj o druhé místo v základní části se Svarogem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je David Drozd, který se trefil v tomto ročníku již patnáctkrát.

Jakub Němec (trenér SK Olympik Mělník): „Máme teď náročné 2 týdny, kdy nás čeká 5 utkání a z toho dvakrát zápas s Chrudimí. Bude to skvělá prověrka naší připravenosti jak fyzické, tak taktické. Chrudim se po vyřazení z Ligy mistrů rozjela a předvádí skvělý futsal. Po dlouhé době budeme mít v domácí hale takto kvalitního soupeře a to už je motivace sama o sobě se ukázat.“

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „I v tomto zápase chceme pokračovat ve zlepšování našich výkonů, utkání je pro nás z mnoha důvodů důležité. Musíme se stoprocentně soustředit na to, abychom udělali dobrý výsledek.“

_______________________________________________________
SK Olympik Mělník - FK Chrudim
ÚT 20:30 | SH Mělník
živě na Facebooku

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?