Slavii čekají ještě obě utkání s FTZS Liberec, odveta na severu Čech bude 2. dubna. Červenobílí už čtyři zápasy za sebou nevyhráli, spadli na páté místo a sérii mohou utnout proti sousedovi v tabulce. Nový trenér David Frič má za sebou těžké zápasy v Chrudimi (0:3) a Teplicích (2:5). Po průběhu utkání se Svarogem byl zklamaný, že jeho tým nebodoval. Nadále chce pracovat na defenzivní činnosti. „Nebyly tam už naivní věci jako v Chrudimi, ale často jsme ve špatném postavení, nemáme některé situace zajištěné, je vidět, že to není zažité,“ uvedl. Oba týmy se naposledy v Praze v 1. FUTSAL lize utkaly 24. ledna 2020, domácí vyhráli 12:3, když po poločase vedli už 10:1. Přípravné utkání před touto sezonou skončilo vítězstvím sešívaných 6:3.

FTZS Liberec má na šestém místě naprosto vyrovnanou bilanci 7-2-7 a čtyřbodový náskok na Helas, který si na šestou příčku ovšem také brousí zuby. Úterní duel bude určitě zvláštní pro dva bývalé hráče Slavie Jiřího Novotného a Viktora Žampu, který v dresu Liberce už překonal sto startů. „Ve Slavii jsem byl od šestnácti let. Celou mládež jsme prošli společně s Tondou Hrdinou. Vyhráli jsme i mistrovství republiky U19. Spolu jsme pak také nakoukli do A-týmu. Tonda se prosazoval trochu více než já. Zažil jsem na palubovce také Tomáše Matějku a Davida Filingera, od kterých jsem se toho dost naučil. Na zápas se Slavií se určitě těším. Rád tam zase všechny potkám,“ uvedl nedávno Viktor Žampa. Nejlepším střelcem Liberce je stále hrající trenér Aleš Benek s devíti brankami, Tomáš Vobořil se sedmi trefami se už na něj ale dotahuje.

David Frič (trenér SK Slavia Praha): „V Liberci dělají futsal dlouhodobě dobře, jsem rád, že tady takové kluby jsou, vychovávají vlastní mládež a snaží se je učit a je vidět, že jim to jde. Ty dva, tři roky, které do toho investovali se jim začínají zúročovat a mají výsledky. Na ten zápas se musíme dobře připravit, potřebujeme doma udělat tři body.“

Jan Křemen (SK Slavia Praha): „Podle mých informací je Liberec v podstatě profesionální tým, protože trénují takřka každý den. Hodně se posunuli a nebudou to vůbec lehké zápasy, které teď budeme muset zvládnout.“

Aleš Benek (hrající trenér FTZS): „Po nevydařeném domácím utkání s Chrudimí se budeme chtít proti Slavii zlepšit a podat mnohem zodpovědnější výkon zejména v defenzívě. Slavia je velmi silný tým, který umí trestat chyby. Pokusíme se eliminovat jejich přechodovou fázi a vyrážet do rychlých protiútoků. Věřím, že to bude zajímavé utkání v dobrém tempu.“

______________________________________________________
SK Slavia Praha - FTZS Liberec
ÚT 20:00 | SH Eden
živě web ČT Sport a HbbTV

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?