Spartu čekají klíčové souboje s Plzní a Chrudimí, před nimi ještě změří síly s největším zklamáním jarní části soutěže. Beni Simitči byl po výhře nad Helasem spokojený. „Kluci mi dneska udělali obrovskou radost, pracujeme na tom strašně dlouho a konečně hráli podle mého gusta. Nepustili jsme soupeře k ničemu, nepůjčili jim balón, dávali góly, měli hezké šance v útočné fázi a hráli se strašně velkou jistotou vzadu.“ Nejproduktivnější hráč Angellot se znovu prosadil – připsal si dvě branky a tři asistence. S bilancí 20 gólů a 21 asistencí je třetím nejproduktivnějším hráčem 1. FUTSAL ligy. Sparta se už napevno usadila na čtvrtém místě a duely s čelem tabulky ukážou, zda může pomýšlet ještě výš. V pondělí Simitči plánuje herně vytížit všechny svoje hráče.

Démoni stále čekají na první výhru v novém roce. V pátek Dynamo přivezlo své střelecké eso – Davida Radoucha a ten se trefil hned čtyřikrát a Českolipští zase prohráli, tentokrát 2:4. Karla Kruliše může alespoň potěšit to, že si karetní tresty odseděli Ondřej Havrda a Tomáš Fichtner. Do Prahy pojedou Démoni s cílem uhrát přijatelný výsledek. Démoni mají z celé ligy nejslabší koncovku, nastříleli jenom 47 branek, vedoucí Interobal skoro třikrát víc. Jejich kouč ví, že v zápasech proti silné pětce jeho svěřencům vyhovuje to, že nemají co ztratit a několikrát už favorita dost potrápili.

Beni Simitči (trenér Sparty): „V pondělí nás čeká další zápas z našeho maratonu proti Démonům z České Lípy, kterým se v poslední době moc nedaří, ale nám je víceméně jedno, v jaké formě soupeři jsou, díváme se hlavně na sebe, kde máme povinnost získat další tři body. Máme hezký náskok na páté místo, dostali jsme se do první čtyřky a rozhodně si chceme tohle místo udržet kvůli play off. Teď mám široký kádr, takže v pondělí budu zase protáčet sestavu, abychom byli všichni ve stejném rytmu na play off.“

Karel Kruliš (trenér FC Démoni Česká Lípa): „V pondělí, kdy zavítáme na stále se zlepšující se Spartu, pojedeme s cílem odehrát slušný zápas. Bude to nesmírně těžké utkání, ve kterém si musíme dokázat že silné týmy nám sedí a umíme s nimi hrát vyrovnané partie.“

___________________________________________________
AC Sparta Praha - FC Démoni Česká Lípa
PO 20:00 | UNYP aréna
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.