Očekávání se potvrdila v první půli. Svarogu se nedařilo v zakončení a hosté trestali. V 15. minutě dostal Slavii do vedení Homola. Teplice se konečně prosadily až v závěru poločasu, kdy mazácky zakončil Rodrigo Taverna a bylo srovnáno. První půle tedy skončila nerozhodně 1:1.

Druhé dějství začalo velmi slibně právě pro domácí. Ve 21. minutě zahrál rukou Homola a pískal se pokutový kop. Ten proměnil teplický Joao Salla, který poslal domácí do vedení. O několik vteřin později se Slavia znovu provinila nedovoleným zákrokem a následovala standardní situace, kterou s grácií proměnil Deco, 3:1. Slavii se podařilo snížit na rozdíl jediné branky ve 32. minutě a atmosféra zhoustla. Hosté si v následujících minutách vypracovali několik slibných příležitostí ke srovnání, ale všechny útoky odrazil skvělý brankář Michal Hůla. Velký krok k vítězství domácích udělal ve 37. minutě Rodrigo Taverna, který se prosadil podruhé v zápase a vrátil Svarogu dvougólový náskok. V závěru udělal definitivní tečku za zápasem Alemao, který vstřelil pátý gól Teplic.

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Skvělá dvouminutovka od kluků během začátku druhého poločasu. Strašně nám pomohlo to, že Slavia byla na půl ještě v kabině a Adriano s ostatními vlétli hned od začátku na soupeře. Gól Deca z přímáku dostal Slavii na chvilku do kolen, a to nám hodně pomohlo k vítězství."

Jiří Baran, hráč Svarog FC: „Včera jsme zvládli opravdu důležité utkání. První poločas byl vyrovnaný, po několika šancích na obou stranách. Rozhodl začátek druhé půle, kde jsme dali dva rychlé góly a myslím, že jsme Slavii trochu opařili. Do konce už jsme si to pohlídali. Děkuji celému týmu za skvělý výkon.“

David Frič, trenér SK Slavia Praha: "Celkově je to trochu zklamání, vzhledem k výkonu obou mužstev jsme tady měli sahat minimálně po bodu. Ale doplatili jsme na nezkušenost, na to, že jsme dostali v začátku druhé půle extrémně laciné góly. První hodně smolný z odraženého balonu, taková penalta nepenalta, škoda pro nás, dostali jsme na 1:2, vzápětí jsme udělali hrubou chybu, ze které vznikl trestňák. Kvůli našemu špatnému postavení přišla další laciná branka. Pak jsme to honili, stáhli jsme to na 2:3, ale stálo nás to extrémně moc sil, soupeř byl silný balonu, museli jsme ho nahánět a ke konci mi přišlo, že nám vynaložené síly chyběly."

Statistika

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.