Utkání začalo velmi zostra. Už během první minuty dostal Jan Havel po tvrdém zákroku žlutou kartu. O minutu později se po obranném zákroku Lukáše Němce opět žlutilo, ale hostující Petr Starý v duchu fair-play přiznal rozhodčímu, že se o faul nejednalo a vysloužil si potlesk. Poté už přišel první gól zápasu. Martin Zráhal se uvolnil na levé straně hřiště a vyslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kde číhal Jan Havel, který neměl problém uklidit míč do sítě. Na druhou branku domácích se čekalo do 14. minuty. Dušan Künstner rozehrál roh, Lukáš Rešetár záměrně pustil za sebe, kde napřáhl Michal Holý a tvrdou střelou rozvlnil síť. Poklidný poločas zažil v brance Lukáše Němec, který neměl téměř žádnou práci a za stavu 2:0 skončil první poločas.

Do druhého poločasu naskočili už i Tomáš Vnuk a Gabriel Rick, kteří byli v první dvacetiminutovce šetřeni. A na hře Západočechů to bylo velmi znát. Ve 23. minutě totiž nastalo něco nevídaného. Domácí během 35 vteřin dokázali vstřelit 3 góly. Po přihrávkách Tomáše Vnuka se trefili Michal Seidler a Michal Holý, třetí branku vsítil Michal Štrajt po dalším rohu Dušana Künstnera. A poté přišla chvíle, která během posledních 16 sezon ještě nestala. Jan Havel po přihrávkách Michala Štrajta zkompletoval svůj první ligový hattrick po 323 zápasech! „Ve tři góly v jednom utkání už jsem uplně nedoufal. Přece jen mou silnější stránkou je spíše defenzíva, než dávání gólů. Ale samozřejmě jsem rád, že se to po těch letech aspoň jednou povedlo,“ řekl ke svému počinu kanonýr s číslem 23 na zádech. Následovalo zapsání do statistik dvojice, která naskočila až do druhé půle. Tomáš Vnuk rozehrál roh na Gabriela Ricka, který střelou do protipohybu brankáře zvýšil už na 8:0. O necelou minutu později přidala Plzeň další tři slepené góly. V průběhu 35. a 36. minuty se prosadili Michal Holý, Michal Seidler a znovu Gabriel Rick. Také Michal Holý završil hattrick, který byl již jeho čtvrtý v sezoně a v tomto směru je nejlepším v týmu. „Dostat se do Klubu 250 ještě pár sezon potrvá, ale dneska hattrick super, ikdyž jsem mohl dát i víc gólů,“ řekl po svém střeleckém představení český reprezentant. To poslední, co utkání přineslo, bylo další čisté konto Lukáše Němce, který už v této sezoně zavřel bránu třikrát. Plzeň tak po výhře 11:0 brala další tři body a nadále vede tabulku základní části 1. FUTSAL ligy.

Michal Holý (hráč Pzně): „V prvním poločase jsme se k brance Brna dostávali hůř, než ve druhém. Byli jsme ale trpěliví a soupeři jsme směrem dozadu nepovolili nic, což bylo hlavní, že jsme udrželi nulu. Do druhého poločasu přišel na hřiště Tomáš Vnuk a Gabi Rick, do toho to museli Žabinští Vlci trochu otevřít, a pak už to tam začalo padat.“

Michal Odehnal (trenér ŽV Brno): „Po prvním poločase jsme doufali v přijatelnější výsledek, nicméně výše skóre je asi v přímé uměře ke kvalitám soupeře a našemu oslabení, když jsme nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy.“

Statistika

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.