Nováček soutěže si v posledním domácím duelu připsal druhou výhru a odskočil ze dna tabulky. Dramatický zápas s Dynamem nakonec skončil 7:6, přestože v něm svěřenci trenéra Martina Dlouhého vedli 4:0 a 7:4. K dispozici už budou Petr Tichý a Václav Koc, kteří si odpykali karetní tresty v duelu na Spartě, kde Rapid držel o poločase stav 1:2, ale nakonec prohrál 2:7. Hráči Rapidu také zabodovali v anketě o nejlepšího nováčka 1. Futsal ligy. Tomáš Jelínek vyhrál a Petr Výborný skončil na druhém místě. Na půdě Olympiku prohrál Rapid téměř před měsícem o branku – jak jinak vstřelenou v samotném závěru -  a má soupeři, co vracet.

Brankář Olympiku Mělník Jan Žežulka prožije v pátek zajímavé déjà vu. V ústecké hale naposledy chytal na začátku února v dresu Slavii a byl u nevídané gólové přestřelky, který skončila 8:8. Určitě bude tentokrát chtít prožít klidnější zápas a inkasovat o mnoho méně gólů. Mělník  má za sebou zápas v Teplicích, kde podlehl 0:7. Ve vzájemném zápase doma Rapid porazil 5:4, hrálo se 23. února a o vítězství rozhodla branka vstřelená v poslední vteřině, kterou vstřelil hlavou kapitán Dominik Šup. Bude mít páteční odveta stejně dramatický průběh?

Matěj Čapek (Rapid Ústí nad Labem): „V pátek nás čeká třetí utkání v šesti dnech a dá se opět očekávat vyrovnaný zápas plný soubojů. Mělník má kvalitní tým, který je silný především na domácí palubovce. Pokud však chceme pomýšlet na bodový zisk, budeme muset podat lepší výkon než ve středu proti Spartě.“

Jakub Němec (trenér Olympik Mělník): "Rapid se každým zápasem v lize zlepšuje. Nedávný vzájemný zápas byl herně i výsledkově dost vyrovnaný a se šťastným koncem pro nás. V pátek budeme chtít znovu zvítězit a upevnit si pozici v elitní osmičce. Uvědomujeme si však, že nás čeká těžký soupeř, se kterým Dlouhán udělal během sezony velký progres."

_________________________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - SK Olympik Mělník
PÁ 20:00 | SH Chemik Lovosice

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?