Liberečtí sice v posledním utkání ligy vyhráli v poklidu 3:1 nad Helasem Brno, jenže předtím prohráli právě na palubovce Chrudimi. Výsledek 2:8 by jim mohl ubrat na sebevědomí, ale domácí zápas bude jiný. Severočechům stále patří šestá příčka, kterou budou hájit před dotírajícím Helasem. Na pátou pozici už mají velkou ztrátu sedmi bodů.

Chrudimští mají po reprezentační přestávce na svém kontě čtyři získané body. Porazili doma Slavii 3:0, ale remizovali s Plzní 2:2. V Liberci chtějí svěřenci trenéra Condeho vyhrát. Další případná ztráta by jim zkomplikovala boj o druhé místo, na které se tlačí Teplice. 

První vzájemný souboj v letošním ročníku řídil svým hattrickem chrudimský Yuri. Za Liberec mírnili skóre Henzl a Šisler. 

Aleš Benek (trenér Liberce): "Se soupeřem jsme hráli nedávno a neočekávám, že by se obrázek hry nějak rapidně změnil. Chrudim bude chtít dominovat na míči i na našem hřišti a určitě si od první minuty půjde pro tři body. Pro nás to bude svátek. Takové zápasy nás mohou jen posouvat na lepší úroveň. Budeme chtít podat co nejlepší týmový výkon do defenzivy a zároveň v domácím prostředí chceme být i nebezpeční dopředu. Nemáme co ztratit. Prostor dostanou další hráči z týmu. Věřím, že se proti nejlepším hráčům ligy ukážemené v dobrém světle a podáme nebojácný výkon."

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Čeká nás třetí zápas během šesti dnů, navíc se potkáme s dalším kvalitním soupeřem, který je velmi dobře trénovaný. Musíme bezpodmínečně získat body a v Liberci je musíme uhrát.“

_______________________________________________
FTZS Liberec - FK Chrudim
PÁ 19:30 | ZŠ Dobiášova

Profil haly

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kapacita 300 sezení / 50 stání

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.