Svarog v posledních dvou domácích zápasech ani jednou neinkasoval – po vítězství 2:0 nad Chrudimí vyhrál 7:0 nad Mělníkem. V druhém zmíněném utkání se už představila nejnovější posila - italský gólman Mirco Casassa, který má italský titul a naposledy nastupoval za švýcarský klub Minerva, kde působí také bývalý slávista Antonín Hrdina. Prezident klubu Michail Žák vysvětlil pro stránky klubu situaci s gólmany. „Za standardních podmínek bychom si tak kvalitního hráče nemohli dovolit, ale naskytla se možnost ho mít na hostování. S Hůlou bude tvořit kvalitní dvojici na play off. Jestli chceme mít výborné výsledky, tak musíme mít dva kvalitní brankáře.“ Dodal k tomu, že Jeronimo se nově stane také trenérem brankářů.

David Frič se vrátil k trénování futsalu po delší době a v televizní reportáži uvedl, že mu to „dovolila manželka, protože jejich syn už odrostl.“ Po prohře 0:3 v Chrudimi uvedl, že mu zápas krásně odhalil, na čem potřebuje Slavia zapracovat a jmenoval konkrétně obrannou činnost, která je základem k úspěšným výsledkům. Pochvalu vysekl také slovenskému gólmanovi Marku Karpiakovi. Slavii trápí zranění, se kterými se potýkají zkušení hráči Daniel a Radim Záruba, utkání v Chrudimi nedohrál ani Dominik Ostrák. Do hry se tak dostali mladí futsalisté Plíšek, Hruška a Sita, který nedávno oslavil dvacáté narozeniny. Po posledním duelu se Svarogem slávisté litovali laciných chyb, po kterých inkasovali v klíčových momentech zápasu branky. Těch se budou muset v odvetě vyvarovat.

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Od Slavie očekávám bojovný výkon. Pod novým trenérem bude mít zápas určitě náboj a bude hodně takticky zaměřený. Každopádně na zápas se těšíme a musíme z něj vytěžit vítězství, pokud chceme být na vršku tabulky. Může to pro nás být klíčové utkání do konce sezony."

David Frič, trenér SK Slavia Praha: "Myslím, že nás čeká jiný zápas než proti Chrudimi, Teplice hrají trochu něco jiného, viděl jsem jejich výhru právě nad Chrudimí, která byla aktivnějším týmem a hrála do plných. Teplice vycházely ze zajištěné obrany. Čeká nás jiný zápas, jaký bude, to se ukáže až na hřišti.“

Marek Karpiak, brankář SK Slavia Praha: "Doma jsme nedávno s Teplicemi prohráli a budeme jim to chtít určitě vrátit. Jsem si jistý, že budeme bojovat na maximum a uděláme všechno pro to, abychom zvítězili."

_______________________________________________
Svarog FC Teplice - SK Slavia Praha
PÁ 20:00 | SH Teplice
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy - 20 Kč, děti vstup zdarma

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.